Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Είπαν ''ΟΧΙ'' στό κλείσιμο τού Σχολείου τους...

Απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο της Ιτέας γονείς και μαθητές, απαιτώντας την ίδρυση Ενιαίου Λυκείου Ιτέας. Στο πλευρό τους η δημοτική Αρχή Παλαμά…

itea-1«Η Ιτέα διαθέτει ένα από τα καλύτερα Γυμνάσια - λυκειακές τάξεις του νομού, τόσο σε κτιριακό όσο και σε μαθητικό υλικό και θα πρέπει να παραμείνει ενεργό για πολλούς λόγους», τονίστηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λ.Τ. Ιτέας κ. Ευαγγελία Μπαλαντίνα, στη χθεσινή κινητοποίηση κατά την οποία μαθητές και γονείς απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο Ιτέας.
Ο ικανοποιητικός αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο και το ανοδικό ποσοστό των εισροών μαθητών τα τελευταία χρόνια, είναι μερικά από τα επιχειρήματα που οι μαθητές των Λ.Τ. Ιτέας και οι γονείς τους, ζητούν να παραμείνει το σχολείο και να μετατραπούν οι Λ.Τ. σε Ενιαίο Λύκειο Ιτέας, αφού εξυπηρετεί εννέα χωριά από τη Δημοτική Ενότητα Φύλλου.
Οι υποδειγματικές κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος της Ιτέας (σε έκταση 35 στρεμμάτων, με γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, χάντμπολ και ποδοσφαίρου), ο τεχνολογικός εξοπλισμός του σχολείου (με εργαστήρια πληροφορικής, διαδραστικούς πίνακες, μεγάλες αίθουσες, κ.λπ.), αλλά και οι παράλληλες πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες των μαθητών, όπως και οι μεγάλες επιτυχίες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ που αγγίζουν το 90% των υποψηφίων, μπαίνουν στη «ζυγαριά» και προσμετρώνται, σε μια προσπάθεια να πειστεί το υπουργείο Παιδείας να μην κλείσει τις Λ.Τ. της Ιτέας, αλλά απεναντίας να τις μετατρέψει σε αυτοτελές Ενιαίο Λύκειο!

Δήλωση Αντιδημάρχου Ιτέας κ. Ηλία Λιάχανου
«Δεν κάνουμε πίσω… Ως δημοτική Αρχή αλλά και ως τοπική κοινωνία, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να παραμείνει στην Ιτέα όχι μόνο το γυμνάσιο, αλλά και το λύκειο.
Η κατάργηση του Λυκείου Ιτέας, θα έχει επιπτώσεις και στη γνώση των μαθητών που θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε καθημερινή βάση πολλά χιλιόμετρα μακρύτερα, αλλά και στα έξοδα μεταφοράς τους που θα επιβαρύνουν τους γονείς ή τον δήμο».

Δήλωση του αντιδημάρχου Παλαμά (αρμοδίου για θέματα εκπαίδευσης) κ. Δημ. Πάτα
«Εκ μέρους της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Παλαμά κ. Πατσιαλή, εκφράζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη διαφωνία μας στην προοπτική κλεισίματος σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που βρίσκονται στα όρια του νέου δήμου Παλαμά. Δηλώνουμε πως δεν θα δεχτούμε να κλείσει καμιά σχολική μονάδα, γεγονός που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση του Παλαμά και των γύρω κοινοτήτων.
Πιστεύουμε πως με το κλείσιμο σχολικών μονάδων της περιφέρειας, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να ερημώνουμε περισσότερο τα χωριά μας και να διογκώνουμε τις μεγάλες πόλεις - όπως είναι οι πρωτεύουσες των νομών.
Η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, δημιουργεί προβλήματα στην ευκολότερη μάθηση. Από τα υπάρχοντα σχολικά τμήματα κάθε χρόνο έχουμε επιτυχίες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ που ξεπερνάνε το 80-85%.
Όταν μιλάμε για ανάπτυξη της περιφέρειας και για αποκέντρωση, θα πρέπει και να το τηρούμε. Είναι ακατανόητο, να συζητιέται το κλείσιμο των λυκειακών τάξεων της Ιτέας, που διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό μαθητών για να λειτουργήσουν ως αυτόνομο Λύκειο. Ούτε καταλαβαίνουμε την βούληση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει το ΕΠΑΛ Παλαμά, που τόσα έχει προσφέρει στην επαγγελματική και τεχνολογική εκπαίδευση της περιοχής μας.
Ένας δήμος με λιγότερους δασκάλους και σχολεία θα είναι ένας δήμος με περισσότερη αμάθεια και με μεγάλη εγκληματικότητα.
Ως δήμος Παλαμά, παραβρεθήκαμε στην κινητοποίηση των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων Ιτέας και των γονέων τους, με το συμβολικό κλείσιμο του κόμβου Ιτέας τη Δευτέρα το μεσημέρι. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους δημότες μας και στηρίζουμε τον αγώνα τους να αποκτήσει η Ιτέα ένα δικό της αυτόνομο Λύκειο».

=========================================
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΦΥΛΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Φύλλου, εκφράζει την αντίθεσή του και δεν συναινεί σε οποιαδήποτε μεταβολή των σχολικών μονάδων της περιοχής Φύλλου – Ιτέας, που θα έχει σαν σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες των σχολείων, εξοικονόμηση του εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και την αναστάτωση και ταλαιπωρία των μαθητών και γονέων της περιοχής μας.
Το σχέδιο εκτεταμένων συγχωνεύσεων – καταργήσεων των μικρών και μεσαίων σχολικών μονάδων για οικονομικούς λόγους δεν είναι αποδεκτό από κανέναν γονέα, ούτε και από την ευρύτερη κοινωνία μας.
Ο μοναδικός δρόμος για να αποτρέψουμε τα σχέδια που απεργάζονται σε βάρος των παιδιών μας είναι να βγούμε στο δρόμο του αγώνα.
Να βγούμε στο προσκήνιο, να γίνουμε επικίνδυνος αντίπαλος, να μην επιτρέψουμε να κυριαρχεί η ανασφάλεια και ο φόβος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων
Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Φύλλου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής