Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Υδρευση καί Αρδευση στήν Ιτέα....

Γόνιμος διάλογος μεταξύ της δημοτικής Αρχής και των κατοίκων, στη λαϊκή συνέλευση της τοπικής κοινότητας Φύλλου
Με κεντρικά ζητήματα την άρδευση και την ύδρευση της τοπικής κοινότητας  Φύλλου, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των κατοίκων σε καφενείο του χωριού.
Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Πατσιαλής, μιλώντας προς τους κατοίκους της κοινότητας, αναφέρθηκε σε ό,τι έχει κάνει η νέα δημοτική Αρχή του διευρυμένου δήμου Παλαμά, κατά τους πρώτους μήνες της θητείας της. Ενημέρωσε τους πολίτες του Φύλλου για τις αλλαγές που έφερε ο «Καλλικράτης» και την πορεία εφαρμογής του νόμου στο δήμο Παλαμά, για τον προϋπολογισμό του δήμου και για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η νέα δημοτική Αρχή από τους πρώην δήμους.
«Προχωράμε μπροστά χωρίς να κοιτάμε στο παρελθόν, επιθυμούμε να βάλουμε μια τάξη στο δήμο Παλαμά και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, με σταθερά και προσεκτικά βήματα, χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια αλλά με έργα. Στην υλοποίηση αυτού του στόχου μας επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως κομματικών και ιδεολογικών τοποθετήσεων», επισήμανε ο κ. Πατσιαλής, ξεκαθαρίζοντας πως «ό,τι υπήρχε σε εξέλιξη από τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί».
Ζητήματα άρδευσης τέθηκαν στη συζήτηση που είχε ο δήμαρχος Παλαμά με τους κατοίκους του Φύλλου, λόγω και της έναρξης της νέας αρδευτικής περιόδου. Για τη δημοτική Αρχή, όπως τόνισε ο κ. Πατσιαλής, προτεραιότητα είναι η επίλυση των όποιων προβλημάτων άρδευσης σε όλο το δήμο. «Δεν επιτρέπεται», είπε, «να υφίστανται προβλήματα στην άρδευση σε μια περιοχή όπου το κύριο εισόδημα των κατοίκων είναι από τη γεωργία».  

Ύδρευση
Σχετικά με την ύδρευση, που είναι και το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα του Φύλλου, ο δήμαρχος Παλαμά ενημέρωσε ότι πιθανότατα μέχρι τις 30 Ιούνη να ανακοινωθεί η υδροδότηση από τη λίμνη Σμοκόβου. Εάν τελικά προχωρήσει αυτό το έργο, θα υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα τριών χρόνων για την υλοποίησή του.
Μέχρι τότε, η νέα δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες βελτίωσης του πόσιμου νερού, όπως είναι ο καθαρισμός του υδατόπυργου. Ο κ. Πατσιαλής είδε θετικά την πρόταση κατοίκου για τη βελτίωση λειτουργίας της παλιάς γεώτρησης, ενώ δήλωσε ότι θα προχωρήσει η μελέτη για νέα γεώτρηση, που θα γίνει με χρήματα του δήμου.

Άλλα θέματα
Στη συνέλευση των κατοίκων του Φύλλου, τέθηκαν και άλλα θέματα όπως:
1.     Φωτισμός του νεκροταφείου του χωριού και άλλες παρεμβάσεις, όπως η επέκτασή του, στην οποία ο δήμαρχος είχε αρχικά «μια ένσταση», αλλά δήλωσε θετικός στο να συζητηθεί το θέμα και να υπάρξει από κοινού λύση. Για την επέκταση θα χρειαστεί να αγοράσει ο δήμος κάποια έκταση γης από παρακείμενο αγρό…
2.     Αγροτική οδοποιία. Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι έχει μπει στο πρόγραμμα κονδύλι για αγροτική οδοποιία, ενώ για άμεση κάλυψη των προβλημάτων, υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί να διορθώσει την κατάσταση με τον μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει.
3.     Τέλος, σχετικά με την κοπή των χόρτων, ο κ. Πατσιαλής ανέφερε πως υπήρξε μια καθυστέρηση, λόγω της έλλειψης χορτοκοπτικών μηχανημάτων. Ενημέρωσε δε τους κατοίκους ότι πολλά χορτοκοπτικά μηχανήματα του πρώην δήμου Φύλλου βρίσκονται σε συνεργείο της Λάρισας για επισκευή και δεν μπορεί ο δήμος να τα παραλάβει επειδή υπάρχει γραφειοκρατία στη διαδικασία πληρωμής της επισκευής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής