Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Βάϊος Καραγιάννης, ένας σκληροτράχηλος πεισματάρης αμυντικός...

Για πολλούς παίκτες, η συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ είναι το επιστέγασμα της αξίας τους. Αυτή η απλή φράση ισχύει και για τον Βάιο Καραγιάννη, που γεύτηκε... Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994.
Γεννήθηκε στην Ιτέα Καρδίτσας το 1968. Από πολύ μικρός είχε πάθος με το ποδόσφαιρο και το όνειρό του ήταν κάποτε να καταφέρει να γίνει ποδοσφαιριστής και να αγωνιστεί με τα χρώματα της μεγάλης του αγάπης, της Α.Ε.Κ. Πεισματάρης και σκληρός, έπαιζε με τους φίλους του ποδόσφαιρο στις αλάνες της Ιτέας και πάντα διακρινόταν. Το 1984 και σε ηλικία 16 ετών συμμετέχει στην ομάδα του Ενιππέα Ιτέας. Στον πρώτο αγώνα που συμμετείχε ως αναπληρωματικός σημείωσε και το πρώτο του γκόλ με κεφαλιά απέναντι στην ομάδα του Ατρομήτου Παλαμά κι έτσι βοήθησε τον Ενιππέα να νικήσει με σκόρ 3-0. Συνέχισε να αγωνίζεται με πάθος σε όλα τα παιχνίδια με αποτέλεσμα να τραβά τα βλέμματα όλων πάνω του. Το 1986 παίρνει την πρώτη του μεταγραφή στον Α.Ο.Κ. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του εκεί μέχρι το 1990. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα του Α.Ο.Κ τον έκαναν πάντα τον κορυφαίο του αγώνα. Το πείσμα του και το πάθος του όμως έδειχναν ότι ήταν φτιαγμένος για μεγαλύτερες διακρίσεις. Το 1990 με εντολή του τότε προπονητή της Α.Ε.Κ Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο Βάιος Καραγιάννης περνά την πύλη της Νέας Φιλαδέλφιας. Το πείσμα του τον δικαίωσε. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Ο Βάιος υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο με τη μεγάλη του αγάπη, την Α.Ε.Κ. Οι διακρίσεις ερχόταν βροχή η μια μετά την άλλη. Από την αρχή έγινε το αγαπημένο παιδί της εξέδρας.
Το όνομά του τραγούδι στα χείλη των οπαδών της Α.Ε.Κ. «Για να περάσεις τον Βάιο πρέπει να χρησιμοποιήσεις παραπάνω από το 100% του ταλέντου σου» δήλωσε ο τότε φορ του Παναθηναικού Δημήτρης Σαραβάκος. Τρία πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα καταγράφονται στο ενεργητικό του στα τέσσερα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής πλέον καριέρας του. Δε σταματάνε όμως εκεί. Το 1994 έρχεται η μεγαλύτερη διάκριση για οποιονδήποτε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο Βάιος Καραγιάννης φοράει την μπλέ φανέλα με τη γαλανόλευκη στο στήθος και συμμετέχει στο μουντιάλ της Αμερικής με προπονητή της Εθνικής τον Αλκέτα Παναγούλια. Συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Α.Ε.Κ μέχρι το 2002 όπου εκεί στις αρχές του καλοκαιριού αποχαιρετά ως ποδοσφαιριστής την μεγάλη του αγάπη. Δεν σταμάτησε όμως το ποδόσφαιρο. Αγωνίζεται για μια χρονιά με την ομάδα των Νέων Πόρων όπου και τη βοηθάει με την τεράστια εμπειρία του να ανέβει κατηγορία. Τον επόμενο χρόνο επιστρέφει στην Καρδίτσα για να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα της Αναγέννησης όπου κι εκεί η προσφορά του για τρία χρόνια ήταν τεράστια. Εκεί κλείνει και την καριέρα του πλέον ως ποδοσφαιριστής Ανέλαβε όμως και ως προπονητής την ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας για δυόμιση περίπου χρόνια όπου κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλου του ρόστερ της Αναγέννησης και με σκληρή δουλειά να την ανεβάσει στην Β’ εθνική κατηγορία. Συνεχίζει την προπονητική του καριέρα στην ομάδα των Τρικάλων για μισή περίπου σεζόν και επιστρέφει στην ομάδα που ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής, τον Α.Ο.Κ. και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. Τα προβλήματα όμως πολλά. Το φέρνουν και πάλι στο τιμόνι της Αναγέννησης Καρδίτσας με το άγχος μιας ομάδας που πρέπει να παραμείνει στην κατηγορία. Πολλή δουλειά, τα παιχνίδια το ένα δυσκολότερο από το άλλο. Τέλειωσε η αγωνιστική σεζόν, όχι όμως όπως την περίμενε ο τεχνικός της.
 Τα διοικητικά προβλήματα της ομάδας τον κάνουν να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2011 από την Αναγέννηση. Συνέχεια όμως θα υπάρξει καθώς οι προτάσεις στον Κουτσιαριώτη τεχνικό έρχονται η μια μετά την άλλη. Εκείνο που εμείς του ευχόμαστε είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει και ως τεχνικός στην μεγάλη του αγάπη, την Α.Ε.Κ.
 Και μόνο η παρουσία του σε ένα Μουντιάλ, δείχνει τι μπορούσε να καταφέρει, ως παίκτης. Ως προπονητής, πια, έχει παρουσιάσει ήδη καλό έργο. Φτάνει να ‘χει και συνέχεια.!











 του ΑΧΙΛΛΕΑ  ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής