Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οχι άλλο κουτσομπολιό στο Χωριό μας...

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...
Μια γυναίκα κάποτε επανέλαβε ένα κουτσομπολιό για κάποια γειτόνισσά της. Σε λίγες μέρες το ήξερε όλο το Χωριό και η κοινωνία της περιοχής, κι η «περί ης ο λόγος» και πόνεσε και προσβλήθηκε.
Λίγο αργότερα η γυναίκα εκείνη έμαθε ότι η φήμη αυτή ήταν ψεύτικη. Στενοχωρήθηκε πολύ και πήγε σ ένα γέρο σοφό να την καθοδηγήσει για το πως θα μπορούσε να αποκαταστήσει το κακό που έκανε.

- Κατέβα στην αγορά... είπε ο γέρος...αγόρασε ένα κοτόπουλο και σφάξε το. 
Μετά βγες στο δρόμο, μάδα τα φτερά του και πέτα τα ένα ένα καθώς θα προχωράς. 

Αν και η συμβουλή της έκανε εντύπωση της γυναίκας, εν τούτοις την ακολούθησε κατά γράμμα.
Την άλλη μέρα ο σοφός της είπε,
- Τώρα πήγαινε να μαζέψεις όλα τα φτερά που σκόρπισες χθες και να μου τα φέρεις...

Η γυναίκα πήγε από τον ίδιο δρόμο αλλά, προς μεγάλη της απελπισία, ο αέρας είχε σκορπίσει τα φτερά πολύ μακριά. Αφού έψαξε για πολλές ώρες, γύρισε με τρία μόνο φτερά στο χέρι.
- Βλέπεις τώρα...είπε ο γέρο-σοφός...είναι εύκολο να πετάξεις τα φτερά στο δρόμο, αλλά αδύνατο να τα ξαναμαζέψεις. Το ίδιο συμβαίνει και με το κουτσομπολιό. Δεν θέλει πολύ προσπάθεια για να σκορπίσεις τη φήμη, αλλά μιας και το κάνεις, ποτέ δεν μπορείς να διορθώσεις απόλυτα το κακό....


1 σχόλιο:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Οτι χειρότερο για την μικρή κοινωνία μας...ας βάλουμε μυαλό κι ας κοιτάξουμε και λίγο τον καθρέφτη μας επιτέλους...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής