Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

- Μία Ελβετία στην Καρδίτσα...

Η λίμνη Πλαστήρα στα ορεινά του Ν. Καρδίτσας, με εύκολη πρόσβαση για κάθε τύπου αυτοκίνητο, είναι από τις ομορφότερες εκδρομές στην Ελλάδα.

Η δαιδαλώδης παραλίμνια διαδρομή είναι φανταστική και σε συνάθροιση με τα φιορδ με τα γαλαζοπράσινα νερά τριγύρω και την πυκνότερη βλάστηση της Ελλάδος με τα ελατοδάση της Νότιας Πίνδου, συνθέτουν ένα αξιοθαύμαστο σετάκι διακοπών, που μπορεί να συνδυαστεί με κάθε τύπου δραστηριότητα.

Τα οποία, σε συνάθροιση με τα κρέατα που ψήνονται σε κάθε γωνιά και τους ανοιχτόκαρδους… βουνίσιους, κάνουν την εκδρομή κάτι παραπάνω από πληρέστατη.

Όσοι αγαπούν την πλούσια φύση, την ηρεμία και την καλοπέραση, οφείλουν στον εαυτό τους να δοκιμάσουν αυτό το ταξιδι. Κι αυτό που πραγματικά αξίζει, είναι ο κύκλος της λίμνης. Ο κάθε επισκέπτης, οφείλει να την δει ολόκληρη και από όλες τις πλευρές, ώστε να… ρουφήξει σπιθαμή προς σπιθαμή το απίθανο τοπίο και το καθαρό οξυγόνο.

Τα όμορφα και γραφικά παραλίμνια χωριά προσφέρουν απίστευτη θέα, άνεση και γαλήνη. Και φυσικά, φαγητό από… τα λίγα. Το σπάνιας ομορφιάς τοπίο, πραγματικά, περιμένει τον… μουσαφίρη να το ανακαλύψει, αφού κυριολεκτικά, παρέχει όλα τα κομφόρ. Βόλτες με ποδήλατο, με άλογο, με κανό, με ποδήλατο λίμνης ή σκέτος περίπατος, είναι κάποια εξ’ αυτών που… σερβίρει ένας παραμυθένιος τόπος.

Πηγαίνοντας προς την λίμνη, υπάρχουν δύο διαδρομές. Όποια και να ακολουθήσει κανείς, είτε από τον παλιό είτε από τον νεότερο δρόμο, στο τέλος της, θα βρεθεί στο φράγμα. Για να δει κάποιος και την… απέναντι πλευρά της λίμνης, πρέπει απλά να διασχίσει το φράγμα ώστε να κατέβει από την άλλη πλευρά, αφού στο τέλος της διαδρομής θα βγει και πάλι στο αρχικό σημείο, στο χωριό της Μητρόπολης, εκεί που χωρίζουν οι δύο δρόμοι.

Όσον αφορά το πανέμορφο φράγμα, αυτό κατασκευάστηκε στο συγκεκριμένο σημείο μια και ο Νικόλαος Πλαστήρας είχε την ιδέα να γίνει το έργο εκεί επειδή "οραματίστηκε" πως θα συγκρατεί τα νερά των τριών ορμητικών ποταμών που κατέβαιναν από τις πλαγιές των βουνών. Όπερ και έγινε, δημιουργώντας την ομορφότερη λίμνη της Ελλάδας! Μάλιστα, η συμβολή του φράγματος υδροηλεκτρικά, είναι πολύ σημαντική για όλο τον νομό. Πρόκειται επίσης, για μία από τις ελάχιστες παρεμβάσεις του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον, η οποία έφερε τόσο εκπληκτικά αποτελέσματα.

Η διαδρομή κυριολεκτικά δεν χορταίνεται και οι φωτογραφικές μηχανές δεν μπαίνουν ποτέ στην θήκη τους. Τα όμορφα σημεία είναι δεκάδες και διαδοχικά. Στο πανέμορφο δάσος ζούνε λύκοι, αλεπούδες, σκίουροι, αγριογούρουνα και ζαρκάδια. Στα νερά της λίμνης υπάρχουν κυπρίνοι, πέστροφες, χέλια, καραβίδες και ασπρόψαρα. Τα λόγια, είναι περιττά. Οι εικόνες, μιλάνε από μόνες τους. Καλό ταξίδι και... καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής