Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

- Δεν ανησυχώ ακόμα...

Πολλοί Έλληνες έχουν αρχίσει να ανησυχούν βλέποντας "Ελληνική" τηλεόραση ΌΛΑ σχεδόν τα κανάλια στην Prime Time ζώνη τους (μετά το δελτίο ειδήσεων...) δείχνουν Τούρκικα σίριαλ !!!
Από την μία ο ΑΝΤ1 με το EZEL και για να ... μήν χάσει η "relance" του MEGA με το "Έρωτας & Τιμωρία" (κατά το "Έγκλημα & Τιμωρία" ;;;) ... Είναι ξεκάθαρο σε όσους πολίτες αναλύουν λιγάκι την τάση αυτή των ΜΜΕ , ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι ο πλήρης αφελληνισμός της τηλεόρασης...

Ας μήν βιαστεί κανείς να με κατηγορήσει για "υπερεθνικισμό"  , οι εντάσεις που καταθέτω δεν είναι "ξενοφοβικές" αλλά ποιοτικές...

  Προφανώς δεν αναφαίρομαι στην (καλή έως πολύ καλή) παραγωγή των Τούρκικων σίριαλ που πολλές φορές υπερβαίνει τις Λατινοαμερικάνικες σειρές , αλλά στην κουλτούρα που περνάνε στην Ελληνική κοινωνία.
Τί ακριβώς προσφέρουν τα εν λόγω σίριαλ ;
Όλη τους η δομή βασίζεται στο υπερσυντηρητικό Ισλάμ που θέλει τον άντρα κυρίαρχο και αρχηγό της οικογένειας η οποία ακολουθεί πιστά τις αποφάσεις και τις εντολές του...
Έχει αυτή η κουλτούρα καμία σχέση με την σημερινή Ευρωπαϊκή Ελλάδα ;;;
ΟΧΙ βέβαια.
Έχει όμως με την Ελλάδα των δεκαετιών προ του 50 και ίσως αυτό κάνει "κλικ" στους τηλεθεατές...
Ας μήν ξεχνάμε ότι έχει καλλιεργηθεί στην χώρα μας ότι η Ελλάδα δεν είναι "Ευρώπη" αφού οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης αναφέρονται συνεχώς στο "Τί μας ζητάνε οι Ευρωπαίοι" , η "Οι Ευρωπαίοι" τούτο , το άλλο κλπ κλπ.
Λές και η Ελλάδα δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 30 χρόνια ενώ η Τουρκία βρίσκεται στον προθάλαμο και κοιτά μέσα από την κλειδαρότρυπα...
Παρά ταύτα ΔΕΝ ανησυχώ ακόμα...
Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν δώ και τις ειδήσεις στα Τούρκικα...


Αντίλογος

1 σχόλιο:

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Πώς να μην ανησυχούμε;
Εδώ μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός.
Σαμποτάζ στα τουρκοκάναλα Αντ1, Μεγκα, Αλφα κλπ.

Οι προσκυνημένοι μεγαλοεκδότες, εραστές του "οθωμανικού δικαίου" κάποια μέρα θα λογοδοτήσουν που δηλητηριάζουν (και) μ' αυτό τον τρόπο τις ψυχές των Ελλήνων.

Ζούμε το τέλος ενός καθεστώτος, όπως αυτό της Ρουμανίας, όπου ο λαός πήρε την εξουσία στα χέρια του, αποκαθηλώνοντας με τον πιο βίαιο τρόπο τον Τσαουσέσκου και το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που τον περιέβαλε.

Ζούμε το τέλος ενός συστήματος εξουσίας που στηρίχθηκε από διαπλεκόμενους επιχειρηματίες των media.

Ζούμε το τέλος του συστήματος εξουσίας που τάισε αφειδώς κατευθυνόμενους δημοσιογράφους. Που άλλαζαν «πολιτικό δέρμα» μέσα σε μια νύχτα και που έδιναν «αναφορά» για τα ρεπορτάζ τους, πριν αυτά δημοσιευτούν, σε ξένες πρεσβείες!!!!

Ζούμε το τέλος των εκβιαστών.

Ζούμε το τέλος των βολεμένων. Αυτών που πάντα είχαν άδεια δακτυλίου, παρότι δεν κυκλοφορούσαν στο κέντρο.

Όλοι αυτοί είναι το χθες. Τελείωσαν.
Όλοι αυτοί, αδέρφια, είναι η Πομπηία που πεθαίνει.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής