Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

- Σε παρακολουθώ Έλληνα!...

Έλληνα, σε παρακολουθώ χρόνια τώρα, και απορώ μαζί σου.
Είμαι σίγουρος, πως σαν κι εσένα δεν υπάρχει λαός άλλος δεύτερος στη γη.
Είσαι μοναδικός!

Σε παρακολουθούσα τότε που σκεφτόσουν κάθε λογής κομπίνα, ώστε να τσεπώσεις κάμποσα χιλιάρικα απο την Ε.Ε. ως χορηγία η ότι άλλο έβανε η γκλάβα σου. Χαιρόσουν που τους δούλευες, περνιόσουν για ξύπνιος, θεωρώντας όλους τους άλλους μαλάκες.
Δεν έβλεπες πως σε οδηγούσαν στην δική τους παγίδα, ήξεραν ποιός είσαι, ήξεραν τι είσαι, σε έπαιζαν όπως εκείνοι ήθελαν και είχαν σχεδιάσει προ πολλού.
Ήσουν κουτός!

Σε παρακολουθούσα κάθε φορά, που έρχονταν εκλογές. Γινόσουν δουλοπρεπής, πρόβατο, σε μάζευαν με λεωφωρεία, με δωρεάν εισητήρια, ολάκερος όχλος απο πρόβατα που τα πήγαιναν για σφαγή. Κι εσυ εκεί, χειροκροτούσες, φώναζες, μάλωνες με τον γείτονά σου, ήλπιζες σε ρουσφέτια και ευκολύνσεις, σε εύκολο χρήμα και απατεωνιές, ψηφίζοντας όμοιούς σου απατεώνες.
Ήσουν συνένοχος!

Σε παρακολουθούσα τότε που χρειαζόσουν μια καρέκλα να κάτσεις, μια να βάλεις τα πόδια σου, μια να ακουμπας το χέρι σου, με δύο κινητά στο τραπέζι κι ένα στο αφτί, παριστάνοντας τον χρηματιστή και τον επιχειρηματία, πουλώντας το βιός σου για να αγοράσεις μετοχές, βάζοντας χρέη και υποθήκες, έχοντας "μυριστεί" εύκολο χρήμα. Καημένε, για ακόμη μία φορά σε δούλεψαν, ακριβώς επειδή σε ήξεραν καλά.
Είσαι προβλέψιμος!

Σε παρακολουθώ, που βρίζεις την Merkel, ξεχνώντας πως η κάθε Merkel, ενδιαφέρεται για την δική της χώρα, την δική της πατρίδα, και πολύ καλά κάνει.
Δεν φωνάζεις τόσο όμως εναντίων αυτών που σε κυβερνάνε, η δεν φωνάζεις όσο θα έπρεπε, κι αυτό, επειδή εσυ τους ψήφισες.
Είσαι άδικος!

Σε παρακολουθούσα όταν βγήκες στους δρόμους, παριστάνοντας τον δήθεν αγανακτισμένο, ξέροντας -επειδή σε γνωρίζω καλά- πως θα γυρίσεις σύντομα σπίτι σου, θα μαντρωθείς στους τέσσερις τοίχους, και θα συνεχίσεις να κλαίς την μοίρα σου, παραδομένος, φοβισμένος, ανίκανος να ορθώσεις το ανάστημά σου φανερά, κάτι που πολύ εύκολα κάνεις ανώνυμα και εκ του ασφαλούς.
Είσαι χέστης!

Σε παρακολουθώ καθημερινά, που αφήνεις να ξεπουλάνε την πατρίδα σου, δίχως να επαναστατείς, δίχως να κάνεις κάτι, γιατί απλά, εσένα σε νοιάζει μόνο η μείωση του ..ανύπαρκτου μισθού σου, οι νέοι καθημερινοί φόροι που σου πλασσάρουν, και το πού θα πας να μεταναστεύσεις. Θυμάμαι που κάποτε με ειρωνευόσουν, λέγοντάς με "λαζογερμανό", "πιατά", και πολλά ακόμη κοσμητικά. Σήμερα γλύφεις εκεί που έφτυνες.
Είσαι για λύπηση!

Σε παρακολουθώ να έχεις κλειστεί μέσα στο καβούκι σου. Ένα καβούκι, που άλλοι σου έφτιαξαν, γνωρίζοντας πως μόλις σε βάλουν εκεί μέσα, δεν έχουν πλέον να φοβούνται απο εσένα τίποτε απολύτως. Κι εσυ, αισθάνεσαι ασφαλής στο καβούκι μέσα. Δεν ξέρεις καημένε, πως το επόμενο που θα κάνουν, είναι να ανοίξουν την στρόφιγγα και να σε πνίξουν μια για πάντα.
Δεν έκανες ποτέ σου πράξη, το δικαίωμα που σου δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους, να ασκήσεις "σύλληψη ενόχου ως πολίτης", κάτι που στο εξωτερικό το λένε "Civil arrest" και που είναι το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ελεύθερου πολίτη, να συλλάβει κάποιον που τελεί ένα έγκλημα η μια παράνομη πράξη.
Υπάρχει -σε ρωτώ τώρα- μεγαλύτερο έγκλημα, απο αυτό της προδοσίας, εναντίον της πατρίδας;
Περίμενε τώρα εσυ δόλιε, να τους βάλουν φυλακή οι επόμενοι ένοχοι, που πάλι εσυ θα ψηφίσεις. Το πιστεύεις αλήθεια; Αφήνοντας όμως τους προδότες ελεύθερους, γίνεσαι συνένοχος και πάλι, και αυτή τη φορά, συνένοχος προδοσίας, ..πως το μπορείς; Τι λέει η συνείδησή σου;
Είσαι ασυνείδητος!

Έλληνα, σε παρακολουθούσα χρόνια, δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα υφίστασαι σαν λαός για να σε παρακολουθώ, μα θα είμαι εδω, για όσο ακόμη υπάρχεις.
Θα βλέπω τα λάθη σου και θα στα χτυπάω ανελέητα. Μην περιμένεις χάδια απο μένα και κολακείες, γιατί δεν θέλω το κακό σου.
Θα σου μιλάω με γλώσσα σκληρή, ωμή και θα σε κάνω να πονάς. Μα θα 'ναι γιατί σε θεωρώ αδερφό μου.
Αυτό που με πικραίνει όμως, είναι πως, ξέρω ότι, ποτέ σου δεν θα με πάρεις υπ' όψη σου. Πάντα θα με θεωρείς ξένο και εχθρό σου, χωρίς ποτέ να δείς, πως ο εχθρός σου, είσαι εσυ ο ίδιος, και κανένας άλλος.
Αν πάλι το δείς κάποτε, εύχομαι να 'ναι σύντομα, δες το, πρίν είναι πολύ αργά..
Δεν είσαι μόνος σου όμως..!

Νίκος
http://nikos63.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής