Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

- Το επίκαιρο μήνυμα του ‘’πολυτεχνείου’’

(Μια διαφορετική άποψη)
Βλέποντας στην σύνθεση της κυβέρνησης , στο κοινοβούλιο αλλά και σε θέσεις κλειδιά των κομμάτων της μεταπολίτευσης...
πρόσωπα που δεν ανήκουν απλά στην γενιά του Πολυτεχνείου αλλά που συμμετείχαν στην εξέγερση του 1973 , αναρωτιέμαι αν το πολυτεχνείο είναι ζωντανό , αν συνέβη , αν είναι μύθος ή τι μας δίδαξε και τι μας διδάσκει .
Για να είμαι ειλικρινής τώρα κατανοώ τους ειδικούς που διατείνονται ότι η ιστορία για να γραφτεί πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια και να υπάρξει σε βάθος έρευνα για να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα . Δεν αποκλείεται μάλιστα να πρέπει να κρίνουμε ιστορικά και σε διάρκεια και την πορεία των ατόμων που συνέδραμαν σε όποια ιστορική στιγμή .

Ναι , νομίζω ότι άτομα όπως ο Λαλιώτης , ο Παπουτσής , ο Ρέππας , ο Ευθυμίου , ο Ανδρουλάκης , ο Λαζαρίδης και ίσως κι άλλοι που αγνοώ την συμμετοχή τους ή την ανάμιξή τους στα γεγονότα της εξέγερσης , δεν παρέκλιναν της πορείας τους .

Αντιθέτως , την ακολούθησαν με συνέπεια και πέτυχαν διάνα, έγιναν υπουργοί ,βουλευτές , κορυφαία στελέχη κόμματος , πολιτική ελίτ . Αυτοί οι άνθρωποι , έκαναν πολιτική και τότε και τώρα και βέβαια σήμερα γνωρίζουμε τι πολιτική έκαναν και κάνουν , διότι ας μην λησμονούμε ότι και στο πολυτεχνείο δεν ήταν αυτοί που ξεκίνησαν την εξέγερση , αυτοί χώθηκαν μετά όταν είδαν ότι κάτι φουντώνει εκεί μέσα και θέλησαν να κάνουν πολιτική , δηλαδή να το ελέγξουν (βλέπε τον Λαλιώτη που το βράδυ της 16ης προς την 17Η διαπραγματευόταν την εκκένωση του χώρου) .

Τι έχουνε να μας πουν άραγε , ο Ρέππας και ο Παπουτσής , υπουργοί Δημόσιας μεταρρύθμισης και Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα σήμερα ; Ή μήπως δεν ξέρατε τι γινόταν στο Πολυτεχνείο εκείνες τις μέρες κύριοι , όπως ισχυρίστηκε κάποιος αρχιεπίσκοπος για την ίδια περίοδο ;

Ή μήπως τι μπορεί να μας πει ο κύριος Χρύσανθος Λαζαρίδης , σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά σήμερα αλλά μέλος της συντονιστικής επιτροπής την 15η Νοεμβρίου 1973 και στέλεχος τότε της ΚΝΕ καθώς και μέλος της ΑΝΤΙΕΦΕΕ ; Εσείς συμβουλεύετε τον Σαμαρά άλλα να δηλώνει στην τηλεόραση και άλλα στις Βρυξέλες κε Λαζαρίδη ; αυτό ζητούσατε τότε στον περίβολο του Πολυτεχνείου ;

Κι εσείς κύριε Ανδρουλάκη , ποιόν διακαή πόθο γυρεύατε να ικανοποιήσετε στον ίδιο χώρο , μήπως την αγορά χρόνου ώστε να καταρρεύσει πρώτα το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και έπειτα η Ελλάδα ;

Ναι, πέτυχαν τον σκοπό τους , διότι σκοπός τους ήταν να μας καταντήσουν έτσι…

του Γιώργου Γεωργιάδη

1 σχόλιο:

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Το πολυτεχνείο πέθανε την 18η Νοεμβρίου. Η ανυπάκουη μεταπολιτευτική γενιά που είχε τα γένια και τα χτένια, έφερε την Ελλάδα μπροστά στον όλεθρο και την καταστροφή. Ουσιαστικά επιτελέστηκε πλιάτσικο, νομιμοποιημένο φυσικά, λόγω της υψηλής κρατικής θέσης που κατέλαβαν οι αυτοσχέδιοι MHZ εκφωνητές.

Μεγαλύτερη προδοσία στα όνειρα του Ελληνικού Λαού δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε. Βγαίνοντας από 7 χρόνια ανελευθερίας, με την Κύπρο ακρωτηριασμένη, υπήρχε η ανάγκη για την Εθνική μας επανασύσταση. Κάθε άλλο παρά αυτό έγινε. Με σημαία την "Κοινωνική Δικαιοσύνη", την "Αποκατάσταση των μη Προνομιούχων" και άλλων τέτοιων ζαχαρωτών, βίασαν στυγνά το σώμα της Πατρίδας. Νομιμοποιήθηκαν τα σόγια, οι κολλητοί, οι γκόμενες και κάθε λογής ονειροξικό απωθημένο.

Ο εργατικός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης που έτρωγε κάθε Κυριακή κρέας, κάθε Τετάρτη λαδερό και Παρασκευή φασολάδα, πέρασε στο περιθώριο. Κατάντησε να είναι ο γραφικός της πόλης και ο τρελός του χωριού. Αρκεί που "έφαγε ο κόσμος ψωμί". Πριν τι έτρωγε; Από ποια λεφτά έγιναν όλα αυτά τα φανταχτερά; Στην αρχή από τα πλεονάζοντα και μετά από τα δανεικά. Θηλιά στο λαιμό τον δικό μου. 32 χρονών είμαι και με σφίγγει τόσο δυνατά αυτή η θηλιά που δεν ξέρω τι με κρατάει στη "ζωή" (Ή μάλλον ξέρω, αλλά αυτό σε άλλη συζήτηση).

Έχω αηδιάσει με τους επαναστάτες του Πολυτεχνείου που από το '73 μέχρι τώρα δεν έχουν βρει ακόμη το "επίκαιρο νόημά του".

Πράγματι η χούντα δεν τελείωσε το '73.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής