Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

- Οφείλουμε να προσφέρουμε, και όχι να διατυμπανίζουμε...

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε όλοι μας με κακόβουλα σχόλια και μικροπρέπειες οι οποίες θίγουν πρόσωπα, τοπικούς φορείς, συλλόγους κτλ κτλ.
Καλό θα ήταν βέβαια να ρωτάμε τους υπεύθυνους πρώτα περί τίνος πρόκειται και μετά να βγάζουμε συμπεράσματα ότι αυτό, εκείνο, το άλλο, το ξέρω εγω κτλ κτλ.
Περιφέρονται φήμες λοιπόν για το που πήγαν τα κρέατα που περίσσεψαν και δεν μαγειρεύτηκαν στην "Αναβίωση του Εθίμου της Γουρουνοχαράς" που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας.
Ανακοινώνουμε λοιπόν το εξής:
Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ του συλλόγου με αρ. Πράξης 42 τα κρέατα τα οποία δεν μαγειρεύτηκαν θα μοιραστούν ανα μερίδες και θα δοθούν στις παρακάτω άπορες και φτωχές οικογένειες (κατά την κρίση του συμβουλίου) του χωριού μας:
1η.....
2η.....
3η.....
4η.....
5η.....
6η.....(για ευνόητους λόγους δεν αναφέρονται τα ονόματα των οικογενειών, παρόλα αυτά όποιος επιθυμεί μπορεί με αίτησή του στο ΔΣ του συλλόγου να τα μάθει ή και απλώς να ρωτήσει αυτούς που ασχολήθηκαν και έμαθαν).
Το υπόλοιπο κρέας (τηγανιά) θα χωριστεί σε ίσα μέρη θα καταψυχθεί στα ψυγεία του (τάδε.......) και θα δοθεί με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Ιτέας στα δυο σχολικά συγκροτήματα του χωριού μας δηλαδή Γυμνάσιο-Λύκειο και Δημοτικό-Νηπιαγωγείο για να κάνουν όλοι οι μαθητές και το Διδακτικό προσωπικό Τσικνοπέμπτη στα σχολεία τους.
Αυτά σε ότι αφορά τις φήμες.

Νομίζουμε οτι δεν είναι σωστό να φτάνουμε στο σημείο να ανακοινώνουμε τέτοιου είδους προσφορές. Ενας σύλλογος ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ και οχι να το διατυμπανίζει. Διατυμπανίζοντας την όποια προσφορά απο έναν σύλλογο θεωρούμε οτι χάνεται η αξία της και σπέρνεται το μικρόβιο της αυτοπροβολής και της διαφήμισης οτι χειρότερο δηλαδή για έναν τοπικό φορέα.
Ελπίζουμε οτι αυτή θα είναι η πρώτη και η τελευταία ανακοίνωση του Δ.Σ του Ε.Μ.Σ.Ιτέας σε ότι αφορά κακοπροαίρετα σχόλια και μικροπρέπειες.
Επίσης θέλουμε να ενημέσουμε άπαντες οτι η πόρτα του γραφείου του συλλόγου είναι ανοιχτή για όλους κάθε Σάββατο απο τις 10:00πμ έως και 19:00μμ στο παλιό Δημοτικό σχολείο για οποιαδήποτε ενημέρωση-διευκρίνιση αφορά το σύλλογο και τις δραστηριότητές του.

Για το Δ.Σ του Ε.Μ.Σ.Ιτέας
Ο πρόεδρος
Αχιλλέας Μπαλαντίνας

2 σχόλια:

ΜΙΛΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

+1000
Μπράβο γι' αυτή την προσφορά του Συλλόγου!

Χρειάζεται να ανακοινώνονται τέτοιες προσφορές (να παραμείνουν ανώνυμες οι οικογένειες), ώστε να μπορέσουν κάποιοι να δουν και έξω από τη γυάλα που είναι κλεισμένοι.

Μακάρι να βγούμε από το καβούκι και την μικροπρέπειά μας.

Υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν πράξεις. Ας το συνηθίσουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής