Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

- Απαράδεχτη η απομάκρυνση του ΙΚΑ Παλαμά...

 
 Του
ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΤΣΙΑΛΗ
Δημάρχου Παλαμά




Η αφαίμαξη του Δήμου Παλαμά συνεχίζεται! Μετά την κατάργηση πολλών σχολικών μονάδων του δήμου μας, μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ Παλαμά, αποφάσισαν να απομακρύνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΙΚΑ Παλαμά.
Μας λένε ότι παίρνουν τις αποφάσεις τους μετά από διαβούλευση. Αλλά διαβούλευση κάνουν μόνο όταν τους συμφέρει. Μία - μία οι υπηρεσίες μας απομακρύνονται, έτσι ξαφνικά, χωρίς καμιά συζήτηση, χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς να υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ, οι κύριοι που αποφασίζουν πώς εννοούν την ανάπτυξη της περιφέρειας, όταν καταργούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες  και τις συγκεντρώνουν στις μεγάλες πόλεις. Δεν καταλαβαίνω πώς εννοούν την εξυπηρέτηση του πολίτη, όταν τον αναγκάζουν να διανύει πολλά χιλιόμετρα και να χάνει το χρόνο του και την εργασία του, για να εξυπηρετηθεί από την Εφορία, το ΙΚΑ ή από άλλη δημόσια υπηρεσία.
Αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη γίνεται όχι με την κατάργηση αλλά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών. Δεν νοείται αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη με την δημιουργία υδροκέφαλων και δυσκίνητων υπηρεσιών μόνο στις μεγάλες πόλεις.
Η εξοικονόμηση πόρων δεν γίνεται με το κλείσιμο των περιφερειακών Υπηρεσιών. Αντίθετα αυξάνονται οι δαπάνες των πολιτών.
Καταγγέλλουμε αυτή την «αφαίμαξη» που υφίσταται ο δήμος Παλαμά, που ανέκαθεν αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί κέντρο μιας μεγάλης αγροτικής περιοχής.
Ο Παλαμάς δικαιούται να έχει τις απαραίτητες δημόσιες και κρατικές υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών του. Και ας το έχουν υπόψη τους αυτοί οι κύριοι, ότι οι Υπηρεσίες θα επανέλθουν στον Παλαμά…
Ως δημοτική Αρχή είμαστε αντίθετοι με τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος του δήμου Παλαμά. Θέτουμε προ των ευθυνών τους, και τους βουλευτές του νομού μας, και τους καλούμε να πάρουν θέση όχι μόνο μέσω του Τύπου, αλλά να παρέμβουν αποφασιστικά στα κέντρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις…
Όσον αφορά το κλείσιμο του ΙΚΑ Παλαμά, θεωρούμε πως είναι μια αρνητική εξέλιξη για τους χιλιάδες ασφαλισμένους της περιοχής που θα υφίστανται ταλαιπωρία και θα χάνουν χρόνο και χρήμα για την εξυπηρέτησή τους.

2 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Απαράδεκτο!!!πρέπει όλοι μας να στηρήξουμε την προσπάθεια να μήν φύγει το ΙΚΑ και η ΔΟΥ απο τον τόπο μας...!!!

Ανώνυμος είπε...

kai poy eiste akoma einai arga gia dakrya stella.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής