Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

- Αναβαθμίσεις κι όχι νέες καταργήσεις σχολείων...

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά:
Αντίθετο με κάθε νέα κατάργηση, συγχώνευση ή υποβιβασμό σχολικής μονάδας είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στην τακτική συνεδρίαση της Τρίτης.
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Ευθυμίας Μητσιάδη, η οποία εισηγείται υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του δήμο μας, στο πλαίσιο του νέου κύκλου καταργήσεων, συγχωνεύσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Το θέμα εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημ. Πάτας, ο οποίος ήταν κάθετα αντίθετος με την εισηγητική πρόταση της Διευθύντριας Π.Ε. για νέα κατάργηση - συγχώνευση σχολείων. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.  
Με την ομόφωνα ληφθείσα απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά επέκρινε το επιχειρούμενο νέο σαρωτικό κύμα καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μανάδων τόσο στην πόλη του Παλαμά (όπου προτείνεται υποβιβασμός όλων των δημοτικών σχολείων και κατάργηση-συγχώνευση δύο νηπιαγωγείων), όσο και στις τοπικές κοινότητες (όπου προτείνεται συνολικά η κατάργηση τεσσάρων και ο υποβιβασμός δύο νηπιαγωγείων).
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, εκτιμάει ότι με την εισηγητική πρόταση της διευθύντριας Π.Ε. Καρδίτσας για περαιτέρω μείωση σχολείων θα καταδικάσει οριστικά σε μαρασμό τις τοπικές κοινότητες, τη στιγμή μάλιστα που η οικονομική κρίση δημιουργεί προϋποθέσεις για επιστροφή στην περιφέρεια οικογενειών από τα αστικά κέντρα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά ζητάει να μην υπάρξει καμιά μεταβολή στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μετά το περσινό «τσουνάμι» καταργήσεων και συγχωνεύσεων. Παράλληλα, προτείνει την αναβάθμιση των σχολείων υποδοχής, της Αγίας Τριάδας, της Μαραθέας, του Κοσκινά, του Βλοχού και του Φύλλου.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Σχετικά με τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και την πρόταση του διευθυντή Δ.Ε. νομού Καρδίτσας κ. Θ. Καρανίκα, να μην υπάρξει καμιά νέα μεταβολή, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά αποφάσισε ότι σε ουδεμία περίπτωση ο δήμος Παλαμά θα δεχτεί την κατάργηση των λυκειακών τάξεων του γυμνασίου Ιτέας, μετά την αναστολή για ένα χρόνο (σχολ. έτος 2011-2012) της περσινής απόφασης για κατάργησή τους.
Όπως τονίζεται, το σχολείο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει τη λειτουργία του: Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι άψογη, υπάρχουν σύγχρονες μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις με άρτια υποδομή, αθλητικές εγκαταστάσεις, ο αριθμός των μαθητών είναι επαρκής ενώ παρατηρούνται αυξητικές τάσεις. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε την τάση για επάνοδο οικογενειών από τα αστικά κέντρα στα χωριά της περιοχής της δημοτικής ενότητας Φύλλου, που θα αυξήσει επιπλέον τον αριθμό των μαθητών. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε και την περίπτωση της αύξησης του κόστους μεταφοράς μαθητών, που θα επέλθει με την πιθανή κατάργηση των Λ.Τ. Ιτέας.
Από όλα τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά είναι κάθετα αντίθετο με την κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων του γυμνασίου Ιτέας. Έτσι, με ομόφωνη απόφασή του ζητά να συνεχίσει η ισχύς της αναστολής εφαρμογής της περσινής απόφασης για κατάργηση των Λ.Τ. Ιτέας και το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά και τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής