Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

- Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά...

dim.symv.28.2.proastio6-1Στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Προαστίου συνεδρίασε, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου παρουσία πλήθους δημοτών, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά όπου συζήτησε και έλαβε αποφάσεις στα θέματα ημερήσιας διάταξης.
Συγκεκριμένα, το σώμα αποφάσισε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

1. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η ορθή επανάληψη των υπ’ αριθμ. 247/2011 και 248/2011 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου...


dim.symv.28.2.proastio6-32. Επίσης, έγινε αποδεκτή η παραίτηση των προέδρων του ΔΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά» (ΔΟΠΑΠΑΠ) και «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παλαμά» (ΔΗΚΕΠΑ). Το σώμα αποδέχτηκε τον ορισμό των νέων προέδρων από το δήμαρχο κ. Πατσιαλή: Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ ορίστηκε ο κ. Απ. Τσερέπης και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ ο κ. Θ. Τατσιός-Πέτρου.


3. Ομόφωνα εγκρίθηκε η έκθεση πεπραγμένων οικονομικού έτους 2011 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την οποία εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πάτας.

dim.symv.28.2.proastio6-44. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την αποδοχή και κατανομή του ποσού 42.306 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολείων του δήμου Παλαμά.


5. Ορίστηκε τριμελής επιτροπή που θα ελέγξει την καταλληλότητα του κτιρίου που θα επιλεγεί για τη στέγαση του ΚΑΠΗ της Τ.Κ. Ιτέας. Ενδέχεται να μισθωθεί εκ νέου το κτίριο που στεγάζει σήμερα το ΚΑΠΗ, το οποίο (κατά την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Λιάχανου) πληροί όλες τις προϋποθέσεις.


dim.symv.28.2.proastio6-26. Συζητήθηκε το αίτημα του παραρτήματος νομού Καρδίτσας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), για κατασκευή μνημείου στην Ιτέα, στον τόπο που είναι θαμμένοι σε ομαδικό τάφο 22 πεσόντες σε μάχη κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα, μετά την αρνητική γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου Ιτέας, με το αιτιολογικό της ενδεχόμενης αναμόχλευσης εμφυλιοπολεμικών παθών και διχασμού της τοπικής κοινωνίας.


dim.symv.28.2.proastio6-57. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε και συζήτησε το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου ήταν στην αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος κ. Πάτας μέχρι τώρα η μεταφορά των μαθητών ήταν άψογη, δεν υπήρξε κανέναν πρόβλημα. Ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής, ενημέρωσε το σώμα για τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία δίδεται παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών των Περιφερειών από 1η Μαρτίου έως και τις 30 Ιουνίου 2012. Που σημαίνει ότι ουσιαστικά την αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών αναλαμβάνουν οι δήμοι από την επόμενη σχολική χρονιά.


8. Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και πήρε αποφάσεις επί σειράς αιτημάτων δημοτών και τοπικών συμβουλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής