Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

- Η Συνδεδεμένη ενίσχυση θα δοθεί σε όλους τους αγρότες...

Η μειωμένη στρεμματική απόδοση των καλλιεργειών βάμβακος που προέκυψε κατά την ολοκλήρωση της περιόδου συγκομιδής, είχε ως αποτέλεσμα να διαφανεί το πρόβλημα της μη καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην πλειοψηφία των βαμβακοπαραγωγών.
Τόσο οι άσχημες καιρικές συνθήκες (άκαιρες βροχοπτώσεις) που επικράτησαν κατά την διάρκεια του φθινοπώρου, όσο και η πρωτοφανής επιδρομή του πράσινου σκουληκιού είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να μην καλύψουν το πλαφόν των 200 κιλών ανά στρέμμα που απαιτείται.
Αυτό όμως που γεννά αρκετά ερωτήματα είναι η κωλυσιεργία αφενός μεν του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αφετέρου των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΠΕΚΕΠΕ στο να δώσουν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Σύνηθες φαινόμενο με τις παραπάνω υπηρεσίες που σχεδιάζουν επί χάρτου και δεν  μπορούν να καταλάβουν έστω και την ύστατη στιγμή ότι χωρίς τους Γεωτεχνικούς στο Υπουργείο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πρόκειται ούτε οι αγρότες να δουν καλύτερες μέρες, ούτε  ο πρωτογενής τομέας να παράγει.
Κύριοι, πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους, ο αγροτικός κόσμος πρέπει να στηριχθεί προκειμένου να ανταπεξέλθει στις  τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις του. Και αυτό μπορεί να υλοποιηθεί εφαρμόζοντας μία συγκεκριμένη και σωστή αγροτική πολιτική που δεν είναι άλλη, από το να δοθεί σε όλους τους αγρότες ολόκληρη η συνδεδεμένη ενίσχυση.

Του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΤΣΙΑΛΗ
Δημάρχου Παλαμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής