Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας...

Του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΤΣΙΑΛΗ
Δημάρχου Παλαμά


Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έχει καθιερωθεί ως ημέρα τιμής στις γυναίκες, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Την 8η Μαρτίου, τιμάμε τη γυναίκα μάνα, την εργαζόμενη γυναίκα, τη γυναίκα αγρότισσα, τη γυναίκα φοιτήτρια και επιστήμονα, τη γυναίκα νοικοκυρά, τη σύζυγο, την αδελφή.

Από το 1977, όταν και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η σημερινή μέρα ως Ημέρα της Γυναίκας, έως και σήμερα, έχουν γίνει πολλά βήματα στη χώρα μας που να διασφαλίζουν στην πράξη και επί της ουσίας την ισότητα, την ισονομία και την εξάλειψη φαινομένων ρατσισμού και κακοποίησης με θύματα γυναίκες.

Σύνθετος και πολυδιάστατος ο ρόλος της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία. Οι γυναίκες δίνουν καθημερινά πολλαπλούς μικρούς και μεγάλους αγώνες μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, στον εργασιακό χώρο, στην πολιτική. Σ’ αυτούς τους αγώνες οι γυναίκες ανταποκρίνονται με..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής