Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

- Άμεση λύση για της αδικίες στους βαμβακοπαραγωγούς ζητά ο Δήμαρχος...

Στην μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε όλους τους βαμβακοπαραγωγούς, που συνέβη κατά την προηγούμενη εβδομάδα, διαφάνηκε η πλήρης αδιαφορία κι ανικανότητα των αρμοδίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των συναρμόδιων φορέων να δώσουν λύσεις σε οξυμμένα αγροτικά προβλήματα.
Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ότι δεν δόθηκε η σωστή λύση που θα μείωνε το έντονο οικονομικό πρόβλημα των αγροτών, παρά τις συνεχείς επιστολές, δημοσιεύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς. 
Το 2011 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά από κάθε άποψη για τους βαμβακοπαραγωγούς και το λέω ως γεωπόνος με 35 χρόνια εμπειρίας στην βαμβακοκαλλιέργεια. Από την μία μεριά, το ανεξέλεγκτο κόστος παραγωγής, οι άκαιρες πλημμύρες της Άνοιξης, και οι ζημιές από το πράσινο και..
ρόδινο σκουλήκι, και από την άλλη, η μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς που δεν έπιασαν το πλαφόν, οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο τους αγρότες μας. Ας ανακοινώσει έστω και μια φορά το Υπουργείο που έχει στις αρμοδιότητές του την εφαρμογή της αγροτικής πολιτικής της Χώρας, ένα μέτρο εφαρμόσιμο σωστά για την αγροτιά.
Παρακαλούμε, για άλλη μια φορά τους αρμοδίους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να αποζημιωθούν για την μείωση της παραγωγής τους μέσω ΠΣΕΑ, αφού αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ΕΛΓΑ.
Ας ασχοληθούν επιτέλους πιο σοβαρά με το αγροτικό πρόβλημα, ώστε να αναπροσαρμοστεί  το πλαφόν της συνδεδεμένης ενίσχυσης και να δοθεί σε όλους τους παραγωγούς που έχουν υποστεί πραγματικά ζημιά στην παραγωγή τους για  να πάψουν πλέον οι αδικίες σε βάρος τους.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΤΣΙΑΛΗΣ 
Δήμαρχος Παλαμά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής