Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

- Αναβαθμίζεται σε πρότυπο αγρόκτημα το Φυτώριο Παλαμά...

Θετικά αποτελέσματα έφεραν οι επίμονες προσπάθειες του δημάρχου Παλαμά κ. Κων/νου Πατσιαλή, σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Παλαμά (γνωστό ως «Φυτώριο») προς όφελος των κατοίκων του Παλαμά αλλά και του αγροτικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής.
Με έγγραφό της, η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα» (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), ενημερώνει το δήμο Παλαμά ότι  κάνει αποδεκτό το αίτημά του για αναβάθμιση του «Φυτωρίου» και τη μετατροπή του σε «ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ με επιδεικτικό χαρακτήρα».
Το επόμενο 15ήμερο, αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία του νέου σχήματος και των όρων συνεργασίας, με συντονιστή τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Έρευνας, σε συνεργασία με το δήμαρχο Παλαμά, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Χαρτογράφησης και Ταξινόμησης Εδαφών Λάρισας και τον Προϊστάμενο του Περιφερειακού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου και Ταξινόμησης Βάμβακος.
Η τελική συμφωνία για τη δημιουργία του «πρότυπου αγροκτήματος», θα επιτευχθεί με συνάντηση της Διοίκησης του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» με τη δημοτική Αρχή και τοπικούς φορείς, στο Δημαρχείο Παλαμά, ώστε να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή του σχεδίου για τη δημιουργία του πρότυπου αγροκτήματος, που θα δώσει νέα πνοή στη γεωργική περιοχή της Θεσσαλίας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

7 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Μακάρι Δήμαρχε να έκανες επίπονες προσπάθειες και για το στολίδι της περιοχής μας το Αγροτικό Μουσείο Ιτέας.Αυτό απο μόνο του θα δώσει ώθηση και νέα πνοή σε όλη την περιοχή, αλλά μάλλον πέφτει λίγο μακριά απο την γενετειρά σου...!!!

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Παύλε +1000

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους για την αναβάθμιση του φυτώριου, ότι γίνεται στον τόπο μας για καλό είναι.

Το μουσείο της Ιτέας είναι μοχλός ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή και όσο παραμένει κλειστό υποβαθμίζετε ολόκληρη η περιοχή μας. Πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει. Μαζί του θα ανοίξει μια τεράστια πόρτα όχι μόνο για την Ιτέα αλλά για ολόκληρο τον Δήμο. Στην περιοχή μας εκτός από το μουσείο ένας επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Θυμίζω τα ψηφιδωτά στη Συκεώνα, τις Εκκλησίες του Παλαμά, το κονάκι στην Αστρίτσα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα κτίρια και τοποθεσίες. Να γίνει δηλαδή ξεκινώντας από το μουσείο μια πολιτιστική διαδρομή σε όλη την ευρύτερη περιοχή και παράλληλα να συνδυαστεί ως ενδιάμεσος προορισμός για τους επισκέπτες των Μετεώρων ή ενδεχομένως της λίμνης Πλαστήρα. Όλα αυτά σημαίνουν ανάπτυξη για έναν τόπο. Όσο εμείς κοιμόμαστε τόσο περισσότερο αυτά θα αραχνιάζουν και θα διαλύονται. Ή μήπως αυτό θέλουμε ....;;

Παύλος Σαμαράς είπε...

Η επαφή και η γνωριμία με τις πατρογονικές ρίζες αποτελεί καθήκον για τον κάθε άνθρωπο, που θέλει να πορεύεται στο μέλλον έχοντας ως εφόδιο τη γνώση του παρελθόντος. Οφείλουμε, λοιπόν, σεβασμό στις παραδόσεις του τόπου μας, γιατί, όπως λέει ο Κ. Παλαμάς, έχουμε χρέος «σ’αυτούς που ήλθαν, πέρασαν, θα’ρθουν και θα περάσουν» .

Ανώνυμος είπε...

Περιμενεται εσεις να ανοιξει το μουσειο;Περασε εναμισυ χρονος κι αυτοι δεν εβαλαν ουτε πινακιδα ακομα για να ξερουν οι περαστηκοι τι ειναι αυτο το κτηριο.Περνας και νομιζεις οτι ειναι η αυλη απο καποιον χρεοκοπειμενο αγροτη που τα παρατησε νυχτα κι εφυγε.Ευτυχως κουρευουν και τα χορταρια αλιως θα μας ετρωγαν τα φιδια.Και για να λεμε τα πραγματα πως ειναι δεν θα το ανοιξουν το μουσειο γιατι δε τους συμφερει τους γειτωνες.Κι υστερα θα περιμενουμε τα κουλουμα να το αναδηξουμε.Γερεεεεεεεες

Θεόφυλος Ζώνας είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο Αχιλλέα,κοιμούνται του καλού καιρού και μάλλον τα ροχαλητά τους μας ξύπνησαν !!!!!!θα κλέψω μια φράση από τον ήρωα Θ.Κολοκοτρώνη:''Οτι θα πετύχουμε θα το πετύχουμε μονάχοι...'' !!!!!!!!

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Ο εξ Ιτέας ορμώμενος αντιδήμαρχος του Δήμου Παλαμά και υπεύθυνος της Δ.Ε. Φύλλου κ. Ηλίας Λιάχανος μπορεί να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος προς την κατεύθυνση της μόνιμης λειτουργίας του Αγροτικού-Λαογραφικού Μουσείου της Ιτέας;

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής