Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

- Η ορθή χρήση φυτοφαρμάκων θα απομακρύνει τον καρκίνο…

Του ΚΩΣΤΑ ΝΑΣΙΟΥΛΗ
Αντιδημάρχου Παλαμά
- Βρισκόμαστε σε περίοδο κατά την οποία οι αγρότες της περιοχής μας ξεκίνησαν τις καλλιέργειες και τη σπορά βαμβακιού, καλαμποκιού, κ.λπ.
Ταυτόχρονα με τη σπορά, οι αγρότες χρησιμοποιούν διάφορα φυτοφάρμακα για την καταπολέμηση των ζιζανίων.
Ως δημοτική Αρχή, έχουμε υποχρέωση να επιστήσουμε την προσοχή των αγροτών του δήμου μας να μην κάνουν αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, επειδή –και σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών- η υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων έχει καταστρεπτικές επιπτώσεις στην υγεία όσων τα χρησιμοποιούν αλλά και ευρύτερα στην υγεία του πληθυσμού.
Παρακαλούμε τους αγρότες της περιοχής μας, να ακολουθούν τους κανόνες που διέπουν την ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων, κατά τη διάρκεια που ψεκάζουν αλλά και μετά, με την συγκέντρωση και καταστροφή των συσκευασιών τους.
Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος για την αγροτική πολιτική, συνιστώ στους αγρότες που ψεκάζουν να συγκεντρώνουν τις άδειες συσκευασίες των φυτοφαρμάκων σε συγκεκριμένα σημεία και στα μεταλλικά καλάθια που υπάρχουν σε ορισμένα μέρη, και να τα καταστρέφουν με φωτιά.

Επίσης, οι ψεκαστές για να ξεπλύνουν τα ψεκαστικά μηχανήματα, θα πρέπει να παίρνουν μεν νερό από τα ποτάμια αλλά να μην το ξαναρίχνουν μέσα σ’ αυτά παρά μόνο στο χωράφι.
Θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες, ότι η σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων και η ορθή διαχείριση των συσκευασιών τους, είναι μέτρα άμεσης προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας.
Ο καρκίνος που «θερίζει κόσμο» και στην περιοχή μας, δεν είναι άσχετος με την μη σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων στους αγρούς, αλλά δυστυχώς και μέσα στους οικισμούς, όπου παρατηρείται το φαινόμενο της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων για την καταστροφή των αγριόχορτων που φυτρώνουν τέτοια εποχή στα οικόπεδα.
Γι’ αυτό, προτρέπουμε τους δημότες μας να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα στα οικόπεδά τους, βάζοντας έτσι τον καρκίνο στα σπίτια τους…

1 σχόλιο:

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

+10

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής