Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

- Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκε η Ιτέα τον μαχητή της...

Χθές Μεγάλη Τετάρτη στις 11 το πρωί έφθασε στην Ιτέα Καρδίτσας ο Σπύρος Σπυρόπουλος, ημεροδρόμος- Σπαρταθλητής, ο οποίος ξεκίνησε τρέχοντας τη Μ. Δευτέρα από την Αθήνα για να τερματίσει στο χωριό του την Ιτέα. Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας διοργάνωσε τελετή υποδοχής, τιμώντας όλη την προσπάθειά του.


Η περίληψη του χρονικού της διαδρομής Αθήνα-Ιτέα του Σπύρου δια χειρός κ. Παναγιώτη Σκουλή (προπονητή του Σπύρου)

Αγώνας τιμής 310 χλμ Αθήνα-Ιτέα Καρδίτσας
Ο Σπύρος Επ. Σπυρόπουλος Σπαρταθλητής και δρομέας υπεραποστάσεων πραγματοποίησε το όνειρό του να τρέξει από την Αθήνα στη γενέτειρά του Ιτέα Καρδίτσας μια απόσταση 310 χλμ από τη Δευτέρα 9/4 έως την Τετάρτη 11/4. Ο Σπύρος ξεκίνησε τον αγώνα του από το ύψος της Κηφισιάς ώρα 08:00 το πρωί, πέρασε Αφίδνες, Ωρωπό, Αυλώνα με καλό καιρό και 18 βαθμούς θερμοκρασία, στη συνέχεια πυκνά σύννεφα σκέπασαν τον ουρανό, άρχισε η βροχή η οποία εξελίχθηκε σε νεροποντή διαρκείας. Ο δρομέας μας συνέχιζε αγωνιζόμενος παρά τις αντίξοες συνθήκες δείχνοντας τα τεράστια ψυχικά αποθέματα και σωματικά του προσόντα. Οινόφυτα, Σχηματάρι, Ύπατο, διασταύρωση Θήβας, Υλίκη, 90 χλμ, Ακραίφνιο, Κάστρο, Τραγάνα, Μαρτίνο μέσα σε πρωτοφανή ένταση κακοκαιρίας. Αρκίτσα, Αγ. Κων/νο, Καμμένα Βούρλα, Θερμοπύλες, Λαμία όπου έκανε αναγκαστική στάση για να συνέλθει και να αναπαυτεί. Ήταν πλέον παγωμένος και μελανιασμένος. "Δάσκαλε κρυώνω" μου αποκρίθηκε. Εκεί φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Αλλά παλικάρι αληθινό πολεμούσε γενναία αφού εφάρμοσε δυναμικό βάδιν καθόλη τη διάρκεια του κατακλυσμού. Την Τρίτη πέρασε τον ορεινό όγκο του Δομοκού με πρωτοφανή ψυχραιμία κι ενώ υποχωρούσε επιτέλους η κακοκαιρία. Αγ. Αικατερίνη, Δομοκός, Σοφάδες, Φύλλο και τελικά τερματισμός στην Ιτέα Καρδίτσας το πρωί της Τετάρτης όπου και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής.
























































6 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΠΥΡΑΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ...!!!

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Χθες 11/4/12 ήταν μια διαφορετική, μια ξεχωριστή μέρα για την Ιτέα και τα παιδιά της κι αυτό το οφείλουμε σε σένα. Φίλε Σπύρο σε ευχαριστούμε που ζήσαμε από κοντά, έστω και για λίγο, στο τερματισμό σου αυτό τον τεράστιο άθλο σου. Καλώς όρισες στο σπίτι σου!!!

ΜΙΛΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΖΗΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ ΣΠΥΡΟ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ

Ανώνυμος είπε...

ποσες φορες χειροκροτισαμε; ποσες φορες φωναξαμε μπραβο; ποσες δακρισαμε; 20; 30; 50; κι αλλες τοσες αξιζε !!!! υπερηφανοι ολοι μας. Μπραβο Σπυρο. σιγχαριτηρια. σιγχαριτηρια και σε ολους οσους ηρθαν και σε τιμισαν και αναγνωρισαν το μεγαλειο σου. αλωστε η τροφη και η πληρομη ενος αθλητη ειναι το χειροκροτιμα και η ζεστη αγκαλια κι αυτο οι περισοτεροι συγχωριανοι μας το ειδαν το εζησαν και το εκαναν μαζι σου. γι αυτους που δεν ηρθαν(πολιασχολοι)ενα εχω να πω....

...ας σινεχισουν την αδεια ζωη τους

μπραβο και στο συλογο

Ανώνυμος είπε...

Κανένα βίντεο δεν υπάρχει ρε παιδιά και για μας τους μακρινούς;

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά ο Σπύρος μέσα απο τον ευγενή αγώνα του και την υπερανθρωπη προσπάθεια του μας έδειξε ότι ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει πράγματα που φαντάζουν αδιανόητα. Ειδικά αυτή την εποχή, ένα παραπάνω ,χρειαζόμαστε πρότυπα με το αγωνιστικό και ψυχικό σθένος ανθρώπων σαν το Σπύρο. Αν όλοι ακολουθήσουμε το παράδειγμα του και αγωνιστούμε σκληρά για τους στόχους μας , χωρίς να φοβηθούμε την καταιγίδα τότε σίγουρα θα βγούμε κερδισμένοι. Σπύρο να είσαι πάντα γερός και δυνατός και να μας δείχνει τον δρόμο της ευγενής προσπάθειας και επιτυχίας!

Ο φίλος και συνδρομέας
Αντώνης

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής