Σάββατο 28 Απριλίου 2012

- Πρωτοβουλία για την ίδρυση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών...

Tη  Τρίτη 17 Απριλίου 2012 στην Καρδίτσα σε μια αυθόρμητη και άτυπη συνάντηση μπήκε ο πρώτος «λίθος» για τη δημιουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών. Σε αυτή τη συνάντηση παρόντες ήταν άνθρωποι που χρόνια ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής είτε μεμονωμένα είτε μέσω τοπικών συλλόγων και φορέων και συγκεκριμένα η κ. Βάσω Κοζιού, η κ. Σοφία Τζέλλα, η κ. Λία Μπακλαβά, η κ. Αθηνά Σιδέρη, η κ. Μαρία Μπακλαβά, ο κ. Δημήτριος Γιώτης, ο κ. Βασίλης Αγραφιώτης, ο κ. Μανώλης Στεργιόπουλος και ο κ. Αχιλλέας Λέρας.
Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής έμοιασε να είναι  πλέον εφικτή μιας που τα τελευταία χρόνια η αγαστή συνεργασία μεταξύ Θεσσαλικών σωματείων εντός και εκτός Ελλάδας έδειξε τόσο την αναγκαιότητα όσο και την ετοιμότητα για την υλοποίησή της. Μέσα από εισηγητές του Β’ Παγκόσμιου Συνέδριου Θεσσαλών στα Τρίκαλα για πρώτη φορά εκδηλώθηκε η «ανάγκη» και από το βήμα του Γ΄ Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεσσαλών στην Αγιά απευθύνθηκε  η «ανοικτή πρόσκληση» σε όλους που από καιρό «κυοφορούν» την ίδια ιδέα.
Μεταξύ άλλων διατυπώθηκε η κοινή πεποίθηση ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για την ίδρυση ενός δευτεροβάθμιου συντονιστικού οργάνου των Θεσσαλών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών  και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συμπράξουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς. Κύριο μέλημα η καταγραφή των θεσσαλικών συλλόγων, η προώθηση της κοινής θεσσαλικής συνείδησης και η προβολή του θεσσαλικού πολιτισμού.
Έτσι με την παρούσα ανακοίνωση που υπογράφουν όλοι οι παραπάνω, απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλικούς συλλόγους, οι οποίοι είτε έχουν έδρα σε κάποιο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας, είτε έχουν έδρα εκτός της θεσσαλικής περιφέρειας, αλλά έχουν εκ του καταστατικού τους σημείο αναφοράς τη Θεσσαλία, να παραβρεθούν δια των εκπροσώπων τους στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 11:30 το πρωί στην αίθουσα της Π.Ε.Δ.Θεσσαλίας (πρώην Τ.Ε.Δ.Κ.), επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου αρ. 11, προκειμένου να συζητηθούν οι αρχές και οι καταστατικοί κανόνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6938749249 (Βάσω Κοζιού), 6977649170 (Αχιλλέας Λέρας), 6977127762( Μαρία Μπακλαβά).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής