Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

- Να δείξουμε εμπιστοσύνη στην ΕΑΣ Καρδίτσας στη διαδικασία συμπλήρωσης και καταχώρησης των δηλώσεων του ΟΣΔΕ

Να δείξουμε εμπιστοσύνη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, η οποία είναι έμπειρη στη διαδικασία συμπλήρωσης και καταχώρησης των δηλώσεων του ΟΣΔΕ,  κάλεσε τους αγρότες του Νομού ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας ομάδας του Δ.Σ. της ΕΑΣ κ. Βασίλης Γιαννάκος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Γιαννάκος υπογράμμισε τα σημεία της διαδικασίας που έχουν αλλάξει και τέλος αναφέρθηκε στα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αναλυτικά:
Ο κ. Γιαννάκος
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση από σήμερα να ανακοινώσουμε σε όλους τους παραγωγούς του Νομού μας ότι ξεκινάνε οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ. Είναι μια διαφορετική διαδικασία, γι ΄ αυτό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά.
Τουλάχιστον για την Καρδίτσα, οι παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της ΕΑΣΚ στον 3ο όροφο ξεκινώντας τη διαδικασία της συμπλήρωσης και καταχώρησης των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Ευελπιστούμε, βέβαια, μέχρι το τέλος της εβδομάδας να είμαστε οριστικά έτοιμοι και στα υπόλοιπα σημεία του Νομού.
Θέλω επίσης να αναφέρω στους παραγωγούς πως φέτος, εκτός από τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά που είχαν κάθε χρόνο, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους και το  Ε ΄ 9 όπου θα «φανερώνουν» τα χωράφια τα οποία δηλώνουν ως ιδιόκτητα. Αν δεν υπάρχει το Ε ΄ 9, τότε θα πρέπει να έχουν τον τίτλο ιδιοκτησίας τους.
Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως σε περίπτωση που δεν έχουν τα δικαιολογητικά τους, όταν πάνε να κάνουν την αίτηση, τότε δεν θα οριστικοποιείται η δήλωσή τους, με αποτέλεσμα να ξαναέρχονται και πάλι πίσω.
Ευελπιστούμε ότι φέτος, με όλη αυτή τη διαδικασία που έχουμε, θα διευκολυνθεί η κατάσταση και με τον εξής τρόπο: Για πρώτη φορά δεν θα υπάρχουν εξερχόμενα χαρτιά όπως ήταν τις προηγούμενες χρονιές. Δηλαδή, ένας παραγωγός που έχει τα χωράφια του στον Παλαμά θα μπορεί κάλλιστα να τα δηλώνει χωρίς εξερχόμενο στους Σοφάδες.
Όπως επίσης, θα ήθελα να τονίσω πως θα πρέπει οι παραγωγοί να προσέξουν που θα κάνουν τη δήλωσή τους. Να την αναθέσουν σε «έμπειρα» άτομα. Να επιλέξουν την Ένωση».
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την Ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης των παραγωγών (ΟΣΔΕ) 2012.
Α) Παραστατικά για κάποιον που κάνει Ενιαία για πρώτη φορά (χωρίς ζωϊκό κεφάλαιο / χωρίς εξισωτική / χωρίς παράλληλες δράσεις)
1)    Αντίγραφα των παραστατικών νομής ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων (για ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια)
2)    Αντίγραφο της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζας, με τον αριθμό τραπ.  λογαριασμού ταμιευτηρίου
3)    Αντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας (ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου)
4)    Αντίγραφο Ε9 που αποδεικνύει τη νόμιμη κατοχή των αγροτεμαχίων (για  ιδιόκτητα αγροτεμάχια)
5)    Αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου βαμβακιού και Σκληρού Σίτου (καρτέλες και τιμολόγιο ή ακριβές αντίγραφο τιμολογίου) (εφόσον αιτούνται)
6)    Αντίγραφο ΑΜΚΑ.
Β) Ενιαία ζωικό (υποβάλλονται κάθε έτος)
Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά και επιπλέον:
7)    Αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ΟΓΑ
8)    Αντίγραφο σύμβασης για την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων, καπνού, ενεργειακών καλλιεργειών και την βιομηχανική ντομάτα (εφόσον αιτούνται).
9)    Έγγραφα που τεκμηριώνουν την περίπτωση ανωτέρας βίας(εφόσον αιτούνται)
Γ) Ενιαία με ζωικό κεφάλαιο (επιπλέον του Α και του Β)
10) Αντίγραφο του Μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης βοοειδών           (εφόσον αιτούνται, για να καταγραφούν οι απαραίτητες πληροφορίες).
11) Αντίγραφο του Μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων
12) Άδεια μετακίνησης προς θερινό βοσκότοπο ή βεβαίωση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού (Αγροτικό Κτηνιατρείο) από όπου γίνεται η μετακίνηση (για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους )
Δ) Εξισωτική Αποζημίωση
1) Βεβαίωση μονίμου κατοικίας (η οποία θα πρέπει να έχει ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου)
2) Υπεύθυνη δήλωση (προς την οικεία Δ.Ο.Υ.) στην οποία θα βεβαιώνεται από τη Δ.Ο.Υ. ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος (εφόσον δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος)
3) Άδεια μετακίνησης προς θερινό βοσκότοπο ή βεβαίωση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού (Αγροτικό Κτηνιατρείο) από όπου γίνεται η μετακίνηση (για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής