Τρίτη 10 Απριλίου 2012

- Σπύρος Σπυρόπουλος "Το ονειρό μου είναι να ξεκινήσω απο την Αθήνα τρέχοντας και να τερματίσω στο χωριό μου, την Ιτέα Καρδίτσας"














Το όνειρό του πραγματικότητα θα επιχειρήσει να κάνει την Μεγάλη Εβδομάδα ο Ημεροδρόμος - Σπαρταθλητής Σπύρος Επαμ. Σπυρόπουλος ο οποίος κατάγεται από την Ιτέα Καρδίτσας.

Ο Σπύρος θα ξεκινήσει τρέχοντας από την Αθήνα την Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου και θα τερματίσει στην γενέτειρά του Ιτέα Καρδίτσας την Μεγάλη Τετάρτη (περίπου στις 11:00 το πρωί) καλύπτοντας 310 χλμ. διαδρομής. 
Σε αυτή του την προσπάθεια θα είναι μαζί του ο πρώτος αθλητής που πέτυχε τον "Φιδιππίδειο άθλο" το 1992 κ. Τάκης Σκουλής.

Ο Σπύρος Επ. Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Ιτέα Καρδίτσας όπου και μεγάλωσε μέχρι και τα 17 του χρόνια. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με τη Μαίρη Μπεσίνη και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, την Μαριάννα και το Νώντα.


Το 2005 ο Σπύρος ξεκίνησε ερασιτεχνικά τον αθλητισμό και συμμετείχε σε πολλούς αγώνες ειδικών διαδρομών.

Το Σεπτέμβριο του 2009 συμμετείχε για πρώτη φορά στο "Σπάρταθλον" (διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη) όπου δεν κατάφερε να τερματίσει διότι τραυματίστηκε λίγο πριν τον τερματισμό.
Το Σεπτέμβριο του 2010 ξαναδοκιμάζει τις δυνάμεις του δηλώνοντας συμμετοχή και πάλι στο "Σπάρταθλον". Αυτή τη φορά όμως τα καταφέρνει και τερματίζει 70ος στους 300 συμμετέχοντες.

Τον Αύγουστο του 2011 και σε ηλικία 39 ετών ο Σπύρος δοκιμάζει να κάνει τον "Φειδιππίδειο άθλο", διαδρομή 480 χλμ. Ξεκινώντας από την Ακρόπολη φτάνοντας στη Σπάρτη και επιστρέφοντας και πάλι στην Ακρόπολη.
Ο Σπύρος πραγματοποιεί τη διαδρομή σε 100 και 40 λεπτά και γίνεται ο 4ος αθλητής στον κόσμο που το πετυχαίνει.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου Αθηναικής εφημερίδας για τον επόμενο στόχο του ο Σπύρος απάντησε το εξής:  
"Επόμενος στόχος αλλά και όνειρό μου είναι να ξεκινήσω από την Αθήνα τρέχοντας και να τερματίσω στο χωριό μου, την Ιτέα Καρδίτσας".

Στις 9 Απριλίου 2012 ο Σπύρος θα ξεκινήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του.
Την προσπάθειά του στηρίζει ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας ο οποίος καλεί όλους να δώσουν το παρών στην υποδοχή του μεγαλύτερου ημεροδρόμου αθλητή που γέννησε ποτέ η Θεσσαλία στην πλατεία της Ιτέας τη Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 το πρωί.

19 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Καλή επιτυχία Σπυράκο...!!!
Θα είμαστε όλοι εδώ να σε περιμένουμε!

Μίλτος Αναστασίου είπε...

ΣΠΥΡΑΚΟ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ...!!!

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Καλή επιτυχία Σπύρο!
Η έως τώρα πορεία σου έχει γραφεί ήδη στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Καλή δύναμη.

Ελένη Ευθ. Μακρή είπε...

Συγχαρητηρια! Κατα τη ταπεινη μου αποψη ηδη σου αξιζει να δαφνοστεφανωθεις! Ευγε!
Μακαρι να παραδειγματιστουμε ολοι σε ολους τους τομεις της ζωης μας!

Χρήστος Σπυρόπουλος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΙΠΙ ! ΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ! ΤΟ ΠΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ! ΜΠΡΑΒΟ Ξ.ΠΙΠΙ !!!

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι ένα στιγμιότυπο από τον Φειδιππίδειο Άθλο Ακρόπολη-Σπάρτη-Ακρόπολη (Αύγουστος 2011).

Όταν το σώμα φτάνει στην απόλυτη εξάντληση και το κινεί μόνο η δύναμη του μυαλού.

Νίκος Λύτρας είπε...

Σπυρο γερα η Ιτεα ειναι κοντα..!

Γιώργος Μακρής είπε...

spuro eipame oti thn larisa kai thn karditsa thn exeis gia plaka opos emeis to lofo gia ena kafe!!! alla pleon exeis ftasei polu psila!!! athina itea etsi gia plaka ena kafe!!!!!!!! kalh epityxeia!!!! oloi oi koutsiariotes eimaste perhfanoi!!!!!

Χριστίνα Παναγιωτή είπε...

Μπραβο ρε παιδι....θα ειμαστε ολοι εκει!!!!!!!

Νίκος Γούλας είπε...

kalh epituxia spuroooo.......

Δημήτρης Μαυριάς είπε...

Καλη επιτυχια Σπυρο.!

Ζήσος Αρχοντής είπε...

tha eimaste olloi paron,kali epitixia spuro!!!!!!!!!!!

Μιλτιάδης Τζάρας είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΠΥΡΟ

Vaso original είπε...

kali epitixia spiro.....thn tetarth tha eimaste oloi eksw na se ipodextoume....

Βάσω Μπίκα είπε...

ΣΠΥΡΑΚΟ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Ευα Παππά είπε...

kali epitixia Spiro.........

Βίκη Βελεσιώτη είπε...

Καλή επιτυχία!!! 370 περίπου... μπράβο!!!

Θοδωρής Σδόγγος είπε...

Καλή επιτυχία Σπύρο, σε περιμένουμε...

Katerina είπε...

έμαθα ότι ζήσατε πολύ συγκινητικές στιγμές. Προκειται για πραγματικό άθλο. Ας φροντίσουμε να δώσουμε την διάσταση που αξίζει σε αυτό το γεγονός. Εύχομαι να υπάρξει και χορηγός για να στηρίξει και άλλο την μεγαλειώδη προσπάθεια.
πάντα τέτοια. σευχαριστούμε σπύρο μας κάνεις περίφανους

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής