Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

- Η κατάρα του να είμαι Ελληνας...

Ας σταματήσουν κάποτε όλοι αυτοί που ξετρελαίνονται προσπαθώντας να με πείσουν πως πρέπει να αισθάνομαι τρομερά υπερήφανος επειδή γεννήθηκα Έλληνας.
Το παραμύθι με τους ένδοξους προγόνους μας, τέλειωσε, χόρτασα και δεν θέλω άλλο προσωπικά.
Ας κοιτάξουν πιο καλά τους απογόνους των αρχαίων μας, εμάς, τους Έλληνες του σήμερα, και τότε ας έρθουν να μου ξαναπουλήσουν εθνική υπερηφάνεια.

- Για πιο πράγμα να αισθανθώ υπερήφανος;
- Για την ιστορία μας;
Κανένας δεν την έγραψε ποτέ σωστά και αντικειμενικά, παντού παραμύθια και φήμες.
- Για την πρόοδό μας;
Που συνεχώς πιπιλίζουμε την ίδια δικαιολογία, πως είχαμε πάντοτε πολέμους και κακούς γειτόνους και γι αυτό μείναμε πίσω; Όταν κάποιοι ξένοι εργοστασιάρχες δοκίμασαν να χτίσουν εργοστάσια στην χώρα μας όμως, τρέχανε οι εκάστοτε κρατούντες να ζητήσουν τεράστια ποσά για μίζες, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να παίρνουν των ομματιών τους και να ανοίγουν εργοστάσια σε διπλανά κράτη.
- Για την αφόρητη αδικία του να ταϊζουν οι πολίτες μια μερίδα δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν επιπλέον όλα τα προνόμια, κι ο λαός τίποτα;
- Σε μια χώρα όπου πάντα οι νόμοι ευνοούν τους δημοσίους και ποτέ κάποιος νόμος τον εργάτη τον μεροκαματιάρη;
- Που οι διακοπές έγιναν δικαίωμα για λίγους;
- Που η αξιοπρεπής διαβίωση εξαφανίζεται απο τα όνειρα των ανθρώπων μέρα με τη μέρα;
- Που οι Υπουργοί, δεν δούλεψε κανείς τους ποτέ στη ζωή του για να ξέρει πως βγαίνει το ψωμί, παρά να ανακαλύπτουν τρύπες και τρόπους, πώς να απομυζούν τον ιδρώτα του πολίτη γρηγορότερα και να πλουτίζουν οι ίδιοι ασύστολα;
- Να αισθάνομαι υπερήφανος που η ανεργία χτύπησε κόκκινο, και οι Αλβανορώσσοι απολαμβάνουν θέσεις εργασίας, άτοκα δάνεια και βασιλικές τιμές;
- Που σε κανένα πλέον κεντρικό σημείο κάποιας πόλης δεν ακούς Ελληνικά;
- Που φοβάσαι να κυκλοφορείς νύχτα μόνος σου όπως παλιά και να κοιμάσαι με ανοιχτά παράθυρα; - - Πόσο υπερήφανους σας κάνει όταν ακούτε τον επιστάτη τον Αλβανό να λέει, "άμα σ' αρέσει, αλλιώς τράβα σπίτι σου, πενήντα περιμένουν απ' όξω";
- Για ποιά περηφάνεια μιλάτε, όταν ο άντρας κατάντησε να κάθεται κλεισμένος στο σπίτι και να τον ταϊζει η γυναίκα του;
- Μήπως μιλάτε για τον ψυχολογικό βιασμό των εργαζόμενων γυναικών, που δέχονται του κόσμου τις πιέσεις να ενδώσουν στο κάθε άρωστο καθίκι που έχει κάποια θέση στις ελληνικές επιχειρήσεις, και που είναι η πλειοψηφία;
- Φίλε Έλληνα, σε διαβάζω στα Blogs, σε ακούω όταν σε συναντάω, και σε νοιώθω απόλυτα. Είσαι καταμπερδεμένος, κατασυγχισμένος, κατ'απογοητευμένος, κατ'εξοργισμένος, και έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι.
- Η μόνη λύση που μπορώ να σου προτείνω, είναι να φύγεις και να ξενιτευτείς.
- Άς τους παρέα με τους Αλβανορώσσους τους, μια χαρά τα περνάνε.
- Φύγε και κάνε την τύχη σου σε κάποια άλλη χώρα, η οποία να είσαι σίγουρος, θα σε σεβαστεί περισσότερο, απο ότι σε σεβάστηκε η μάννα ελλάδα.
- Δεν μπορεί να μου πασάρει κανένας ευρωπαϊκές τιμές στα προϊόντα, τον τίτλο του Ευρωπαίου σε εμένα, και να μου συμπεριφέρεται και να με πληρώνει σαν Βαλκάνιο.
Επιτέλους ξύπνα Ελληνα...!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια στο στομα σου φιλε μου. Όλοι εμείς που διαβάζουμε τα ελληνικά μπλόγκς και βλεπουμε ελληνική τηλεόραση αισθανόμαστε απογοητευση και πικρια για την πατριδα και τον νεο-Ελληνα. Είναι πραγματικά αξιοι της τυχης τους? Δεν ξέρω, παντως ειναι μια μολυσμένη κοινωνία και αυτο ποναει πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Μας έπιασε πανικός μ' αυτά που βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε.
Άξιοι της τύχης μας;....θα πώ ναί.
Όταν ψηφίζεις, δεν κάνεις μαλακίες, είναι στιγμή ιερή, γιατί μετά κλαίς.

Ανώνυμος είπε...

Θα τα καταφέρουμε. Το' χουμε!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής