Κυριακή 20 Μαΐου 2012

- Το τελευταίο παράθυρο διαπραγμάτευσης είναι ΤΩΡΑ.‏!!!

Η μόνη λύση είναι να καταλάβει ο απλός κόσμος ότι η Ευρώπη δεν αστειεύεται και ότι αν δεν εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα θα μας αφήσει στη τύχη μας.




Αυτά περί ντόμινο είναι σαχλαμάρες.
Αν φύγει η Ελλάδα, όλο το βάρος της Ε.Ε. θα πέσει στη διάσωση των χωρών εκείνων που θέλουν να σωθούν με κάθε πλέον τίμημα

Και ξέρετε γιατί θα θέλουν να σωθούν με κάθε τίμημα πια;

Γιατί οι εικόνες εξαθλίωσης από την Ελλάδα που το έπαιξε τσαμπουκάς και γύρισε στη δραχμή θα κάνουν το γύρο του κόσμου. ʼδεια ράφια, συμμορίες Ελλήνων κακοποιών και λαθρομεταναστών να μπουκάρουν σε όποιο κατάστημα τολμάει να μένει ανοικτό και να έχει ακόμα εμπόρευμα, ληστείες, μαχαιρώματα, και μια χώρα σε κατάσταση πανικού και εκτάκτου ανάγκης.

Ξέρετε πόσο διδακτικό θα είναι αυτό για τις άλλες χώρες του νότου;  Θα παρακαλάνε μετά να εφαρμόσουν τα μέτρα λιτότητας, θα αποκομίσουν μετά και τα οφέλη της αναπτυξιακής στροφής της Ευρώπης, εμείς όμως θα έχουμε πια γίνει Αφρική, επειδή κάποια 37χρονα σχολιαρόπαιδα νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμα στις καταλήψεις, και επειδή κάποιοι τυχοδιώκτες πολιτικοί νομίζουν ότι η πατρίδα είναι το ίδιο σα να τζογάρεις τη περιουσία του πεθερού σου στο χρηματιστήριο...

Το ντόμινο που δε θα επιτρέψει η Ε.Ε. είναι ακριβώς το αντίθετο. Δε θα επιτρέψει να υποκύψει στο ξεχείλωμα της δημοσιονομικής προσαρμογής που θα προτείνει ο Σύριζα, δε θα επιτρέψει να υιοθετηθούν από κυβέρνηση που θέλει να είναι μέλος της ένωσης πολιτικές κρατικοποιήσεων, αυξήσεων, διορισμών, υπερφορολόγησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κλπ. γιατί τότε, αν υποκύψει στους εκβιασμούς μιας μικρής χώρας, θα ακολουθήσει ντόμινο και από τις άλλες χώρες του νότου, που θα εκβιάσουν και αυτές προς την ίδια κατεύθυνση, οι λαοί του βορρά θα διαμαρτύρονται για ποιο λόγο να πληρώνουν αυτοί τα ελλείμματα και τη χλιδή των άλλων, και τότε είναι που το ευρώ και η ευρωπαϊκή ένωση θα καταρρεύσει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση το έχει οριστικά αποφασίσει. Θα πορευτεί μέσα από τον αναγκαίο συμβιβασμό της νεοφιλελεύθερης και την κεϋνσιανής οικονομικής πολιτικής.

Δηλαδή, συγκεκριμένη δημοσιονομική σταθερότητα (μηδενική ανοχή σε ελλείμματα, αλλά με μια περίοδο χάριτος), και τόνωση της αγοράς μέσα από αναπτυξιακά πακέτα (μέσω ΕΚΤ, ευρωομολόγων κλπ). Ο συμβιβασμός ανάμεσα στον νεοφιλελευθερισμό της Μέρκελ και τον κεϋνσιανισμό του Ολάντ, είναι ακριβώς και η έννοια του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Και αντί όλοι να μιλάμε τώρα για την απόλυτη δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά, καθόμαστε και ακούμε τα νταηλίκια, τους τσαμπουκάδες και τους εκβιασμούς του κάθε 37χρονου σχολιαρόπαιδου και του κάθε τυχοδιώκτη τζογαδόρου του χρηματιστηρίου...

Το νέο σύμφωνο σταθερότητας με την σφραγίδα και του Ολάντ, θα λέει ναι στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, με σαφή όμως προγράμματα δράσης και προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Η ανάπτυξη όμως έτσι όπως την αντιλαμβάνονται οι Ευρωπαίοι, σημαίνει φιλελεύθερη αγορά, ιδιωτική πρωτοβουλία, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, ανοίγματα επαγγελμάτων, μεταρρυθμίσεις, μείωση του δημόσιου τομέα, αποκρατικοποιήσεις κλπ. Σημαίνει δηλαδή ένα προς ένα, όλα τα αντίθετα από αυτά που αποτελούν την οικονομική ατζέντα του Σύριζα.

Αʼρα για να το καταλάβουμε όλοι πια, αλλά και εκείνος ο απλός κόσμος που αγωνιά, αλλά που παρασύρεται από τους λαϊκισμούς και τις υποσχέσεις του κάθε Τσίπρα. Η μόνη λύση είναι επαναδιαπραγμάτευση μόνο για αναπτυξιακές πολιτικές, και άντε για τον χρόνο επιμήκυνσης. Τίποτα άλλο δε θα δεχθεί η Ε.Ε., γιατί μετά θα ξεσηκωθούν και οι άλλες χώρες και θα ζητάνε το ίδιο. Η Ε.Ε. προτιμά να χάσει 100δις και να παραδειγματίσει μετά τους άλλους μεσα απο τις εικόνες εξαθλίωσης της Ελλάδας, παρά να υποκύψει στο ντόμινο των απαιτήσεων όλων αυτών των χωρών. Οπότε είναι πια βέβαιο ότι αν βγει ο Σύριζα, η Ελλάδα μέσα σε λίγες μέρες είναι και μαθηματικά εκτός Ευρώ.

Σημ.: Η δύναμη της εικόνας είναι τεράστια και αυτό θα είναι το μεγάλο όπλο των κυβερνήσεων Γαλλίας–Γερμανίας που, θυσιάζοντας την Ελλάδα (και μάλιστα με το άλλοθι ότι ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ δημοκρατικά οι Έλληνες επέλεξαν ότι δε θέλουν πια τη βοήθεια της Ευρώπης), θα διασφαλίσουν την άμεση, οριστική και μόνιμη συμμόρφωση των υπολοίπων χωρών του νότου σε ένα δρόμο προσαρμογής δύσκολο μεν, αλλα με ασφάλεια και φως στην άκρη του τούνελ.

Σπύρος Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής