Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

- Παράγει στον Ηλιά Καρδίτσας πουλάει στα HARRODS!

Γεύση και από τη Θεσσαλική γη είχαν τα φετινά βραβεία του περιοδικού «Γαστρονόμος», της εφημερίδας Καθημερινή, που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Μουσείο  Μπενάκη στην Αθήνα, καθώς βραβεύτηκαν ένας μελισσοκόμος και παραγωγός ντομάτας από την Καρδίτσα και ο Συνεταιρισμός των μήλων Πηλίου Ζαγορίν.
«Εμείς κάναμε κάτι απλό και ταπεινό, πήραμε το προϊόν που φτιάχνει ένα μικρό ζωάκι, με τα σύγχρονα μέσα τυποποίησης, και φυλακίσαμε μέσα σε βαζάκια τη γεύση του. Θα συνεχίσουμε να παράγουμε τροφή για εμάς και για εσάς. Γιατί αυτό μας γεμίζει, μας κάνει καλύτερους».

Τα λόγια του κ. Αλέξανδρου Γκουσιάρη την ώρα που παραλάμβανε το βραβείο «Βιοκαλλιέργειας» στην προχθεσινή απονομή βραβείων ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» της «Καθημερινής», που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη, ήταν συγκινητικά. Γιατί, βλέπετε, ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης, βιοκαλλιεργητής ντομάτας και μελισσοκόμος από τον Ηλιά της Καρδίτσας, εξάγει το 80% της παραγωγής του, και τα προϊόντα του (μέλι και σάλτσες ντομάτας) διατίθενται στα περίφημα πολυκαταστήματα Harrods και σε άλλα πολυτελή καταστήματα της Αγγλίας.
Αυτό είναι το «ταπεινό» του επίτευγμα στην εποχή της κρίσης, την ίδια στιγμή που πολλοί επαίρονται για ηχηρά επιτεύγματα κενά περιεχομένου. O διευθυντής των περιοδικών εκδόσεων της «Καθημερινής» και του «Γαστρονόμου», κ. Σωκράτης Τσιχλιάς, ανοίγοντας την εκδήλωση, μέσα σε λίγες λέξεις έκλεισε το νόημα των βραβείων του περιοδικού, που απονέμονται εδώ και πέντε χρόνια: «Tα ετήσια Βραβεία Ποιότητας του “Γαστρονόμου” είναι, πριν απ’ όλα, μια γιορτή της προκοπής και του μόχθου. Η οικογένεια της “Καθημερινής” τιμά και εγκαρδιώνει μικρούς, μεσαίους και μεγάλους παραγωγούς ειδών διατροφής. Βραβεύουμε πρόσωπα και εταιρείες που δημιουργούν διακεκριμένα προϊόντα, προϊόντα που ενσωματώνουν αγάπη, μεράκι, γνώση, κόπο και εντιμότητα και συνήθως αποδίδουν υπεραξία στους δημιουργούς τους. Γεωργικά, γαλακτοκομικά και κτηνοτροφικά αγαθά που κερδίζουν την εγχώρια αγορά και συχνά κάνουν αξιοθαύμαστη καριέρα στο εξωτερικό».
Ενα καινούργιο βραβείο θεσπίστηκε από φέτος, το «Αλέξανδρος Γιώτης», για να θυμίζει τον πολυτάλαντο πρωτεργάτη του «Γαστρονόμου» που έφυγε πρόωρα, στις 12 Νοεμβρίου 2011. Το βραβείο θα δίδεται κάθε χρόνο σε παραγωγό που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, τόπου καταγωγής του Αλέξανδρου. Φέτος απονεμήθηκε στην Εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειες – Β. Γείτονας & ΣΙΑ Ε.Ε., που παράγει 300 τόνους καπνιστού χελιού ετησίως και τους διοχετεύει στις διεθνείς αγορές.
Στην απονομή των 11+1 φετινών βραβείων του «Γαστρονόμου», από την οικογένεια της «Καθημερινής» παρευρέθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ. κ. Μάρθα Δερτιλή, Βασίλης Διαμαντίδης, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Γιάννης Κοντέλης, Νίκος Ναούμης, καθώς και η κ. Νικόλ Αλαφούζου. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθη ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, πολιτικούς, παρακολούθησε με ενδιαφέρον ολόκληρη τη γιορτή. Παραδίδοντας το βραβείο Καταστήματος στο «Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής», ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες που επιμένουν να ασκούν την επιχειρηματική τους δράση στο κέντρο της πόλης και τόνισε ότι εντυπωσιάστηκε από τους βραβευθέντες, γιατί «είναι άνθρωποι που έχουν πάρει ρίσκο, που δεν βολεύτηκαν».
«Τελικά, αυτοί που θα τα καταφέρουμε θα είμαστε εμείς. Οσοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα, ότι πρέπει να σχεδιάζεις και να αγαπάς τη δουλειά σου. Οσο και να προσπαθήσουν σε αυτή τη χώρα να μας εμποδίσουν με τη γραφειοκρατία, με τους υψηλούς φόρους, με την αρνητική στάση απέναντι σε οποιοδήποτε παραγωγό ή επενδυτή, εμείς τελικά θα τα καταφέρουμε», είπε ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, η νέα γενιά του αλλαντοποιείου Στρεμμένου, που παρασκευάζει ελληνικό προσούτο και τιμήθηκε χθες με το βραβείο παραγωγής Αλλαντικών.

Βραβεία έλαβαν επίσης η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο κ. Φίλιππος Θεοχάρης, παραγωγός κάππαρης,ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγορίν, ο ελαιοπαραγωγός κ. Δημήτρης Αντωνόπουλος και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Νηλέας», ο Μανώλης Κουφόπουλος – Τυροκομία Νάξου, το Τυροκομείο Χρυσάφη, ο οίκος Τσαγιού Μadras του Στέφανου Παπατζιάλα, τα Αυγά Βλαχάκη και το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

1 σχόλιο:

ΜΠΑΜΠΑΝΑ ΑΝΝΙΤΑ είπε...

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΚΟΥΣΙΑΡΗ ΓΙ΄ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής