Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

- Και ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική!

Και ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική! 
Διαβάζεις και ακούς παντού για την διαφθορά. 
Λες και πριν δεν υπήρχε η δεν την ήξερε κανένας. 
Είδαμε τον τυφλό που οδηγούσε φορτηγό και πήγαινε στην λαϊκή, είδαμε στο ηράκλειο της Κρήτης πως με μερικά ευρώ σου φέρνανε το δίπλωμα στο σπίτι, ακούσαμε για το 12χρονο κοριτσάκι που, ω! τι θαύμα! Έπαιρνε βιάγκρα! 
Ακούμε και βλέπουμε για όλα όσα ξέραμε όλοι μας.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου γνωρίζαμε εκατοντάδες από αυτά, αλλά δεν κάναμε τίποτα, η για να σας χρυσώσω το χάπι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.
Ποιος θα σε άκουγε; 
Ποιος θα έπαιρνε στα σοβαρά μια οποιαδήποτε καταγγελία με τους φρενήρης ρυθμούς που τα παίρνανε όλοι;  
Σε πόσες μικρές συνοικίες ξεπετάγονταν οι πολυτελής κατοικίες λες και τους τα χαρίζανε; 
Πόσα μεγαλοπρεπή τζιπ κυκλοφορούσαν στους δρόμους; 
Που είναι τώρα; δεν βλέπεις στους δρόμους κανένα, η μάλλον ελάχιστα.
Απόδειξη ότι κανένας δεν δικαιούταν να τα έχει. Ολα ήταν μια φούσκα!!!.
Είμαστε λοιπόν συνυπεύθυνοι στο βαθμό που μας αναλογεί στον καθένα μας.
Ακόμα μια φορά μας ρίχνουνε στάχτη στα μάτια, και οι λόγοι είναι οι εξής δύο.
Ο πρώτος και ο κυριότερος λόγος είναι ότι τα παίρνανε πολλοί, και υπήρχε αιμορραγία από τα μεγάλα κοράκια. Έπρεπε να γίνουν λίγοι και σοβαρότεροι αυτοί που τα παίρνουν γιατί οι άλλοι μιλάγανε πολύ και ξευτελιστήκαν μεταξύ τους από το ποιος είχε την μεγαλύτερη άκρη για να σου κάνει το ρουσφέτι και να στα πάρει εννοείται. 
Ο δεύτερος λόγος είναι για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια της τρόικας, γιατί θα έρθει η ώρα να απολογηθούνε. Θα πούνε λοιπόν ότι εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να φτιάξουμε το κράτος, κάνουμε ότι έχουμε συμφωνήσει αλλά….δυστυχώς  πτωχεύσαμε.
Γιατί αυτό θα γίνει τελικά, μας το λένε απ΄έξω απ΄έξω  αυτοί, οι άλλοι, και όλοι.
Συμπέρασμα φίλοι μου, η διαφθορά πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, απλά θα το κάνουνε οι λίγοι οι πιο μάγκες και οι πιο σοβαροί. 
Παύλος Σαμαράς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής