Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

- Στο θέατρο Μαγούλας στον Παλαμά: «Αντώνιο… πονάει το Μνημόνιο»

Η νέα σατιρική επιθεώρηση με τον Στάθη Ψάλτη και τη Μάρθα Καραγιάννη, με τίτλο «Αντώνιο… πονάει το Μνημόνιο», που έγραψαν ο Ντίνος Σπυρόπουλος και ο Γιώργος Γαλίτης και η οποία ξεκίνησε ήδη το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη 11 Ιουλίου, κάνει μια στάση στον Παλαμά, για μια παράσταση στο ανοιχτό θέατρο Μαγούλας.
Το αχτύπητο δίδυμο Στάθη Ψάλτη - Μάρθας Καραγιάννη, πλαισιωμένο από τους Κώστα Ευριπιώτη, Βασίλη Κούκουρα, Ντίνο Σπυρόπουλο, Χριστίνα Ψάλτη, Πέννυ Σταθάκη, Τίσσα Βασιλάκη, Μαρία Σικιανάκη και ακόμα πέντε νέους ηθοποιούς, μαζί με δέκα εκατομμύρια Έλληνες, φωνάζουν: «Αντώνιο… πονάει το Μνημόνιο».
Μια σατιρική μετεκλογική επιθεώρηση που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και στην τρόικα και δεν χαρίζεται σε κανέναν, σε σκηνοθεσία του Μάρκου Ταγκέρη.
Οι παραστάσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 8 Ιουλίου από το Γαλάτσι και από χθες ο θίασος βρίσκεται στη Θεσσαλία, αρχή μιας μεγάλης ανά την Ελλάδα περιοδείας.
Είναι μια παράσταση με γέλιο, χορό, τραγούδι, «για να ξεχάσουμε τον πόνο μας και να γελάσουμε μέχρι… δακρύων», όπως μας υπόσχονται οι συντελεστές της. Πρόκειται για μια επιθεώρηση ...
που σατιρίζει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, τις εκλογές και γενικότερα το πολιτικό σκηνικό και τον αντίκτυπο που έχει αυτό στην κοινωνία.
Η παράσταση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Δήμου Παλαμά (ΔΟΠΑΠΑΠ) «Πολιτιστικό καλοκαίρι 2012».
Η γενική είσοδος στο θέατρο είναι 12 ευρώ, μειωμένη τιμή για ανέργους, ηλικιωμένους, κ.λπ., ενώ ισχύουν και εισιτήρια του ΟΓΑ.
Συνέντευξη του Στάθη Ψάλτη
Είναι «μια παράσταση που κριτικάρει τους πάντες και τα πάντα και κανείς δεν ξεφεύγει από το στόχαστρό της», λέει σε συνέντευξή του ο Στάθης Ψάλτης και συνεχίζει: «Στο πρώτο νούμερο θα εμφανιστώ ως “ο παθών του ΔΝΤ”, που διακωμωδεί με τον καλύτερο και τον πιο γελαστικό τρόπο που μπορεί να υπάρξει, τον Τσοχατζόπουλο και τη γυναίκα του, η οποία μάλιστα σε κάποια φάση τού λέει: “Εγώ θα κάνω απεργία πείνας, όχι για το παιδί μου, αλλά για να φτιάξω τη σιλουέτα μου”. Διακωμωδώ τους πολιτικούς, τη Μέρκελ και βγάζω πολύ γέλιο. Είμαι ο κακομοίρης Έλληνας που με έναν ευφυέστατο τρόπο μπαίνει στον προβληματισμό της τρόικας και καταγγέλλει με τον δικό του, εκπληκτικό, θαυμάσιο τρόπο τους τοκογλύφους της Ελλάδας».

Σε ένα άλλο νούμερο της επιθεώρησης, ο Ψάλτης ενσαρκώνει την Τασούλα, με Κίτσο στο πλάι του τον Βασίλη Κούκουρα. «Περνάει μια ξεχωριστή άποψη του γνωστού διαφημιστικού, με την έννοια ότι αυτοί αγαπιούνται. Η Τασούλα πουλάει στον Κίτσο “πουλ μουρ”. Ο Κίτσος τη ρωτάει τι σημαίνει “πουλ μουρ” κι εκείνη διευκρινίζει: “Πουλάω μούρη. Έχεις δει τέτοια ομορφιά, Κίτσο; Κοίτα τι άρωμα φοράω!” “Τι άρωμα φοράς;” λέει ο Κίτσος. “Μυτζήθρα α λα τουαλέτ” απαντώ και δίνω τις ανάλογες εξηγήσεις: “Έφαγα μυτζήθρα χαλασμένη και πήγα στην τουαλέτα…”»

Στη συνέντευξή του, ο Στάθης Ψάλτης, εστιάζοντας στην ουσία αυτής της επιθεώρησης, λέει: «Θέλουμε μέσα από το γέλιο να ξυπνήσουμε τις αλήθειες τις οποίες μας κρύβουν, να τις διακωμωδήσουμε και να τις εξευτελίσουμε. Στον τίτλο χρησιμοποιήσαμε το μικρό όνομα του πρωθυπουργού, επειδή έχει υπογράψει το μνημόνιο. Πάντως είναι μια παράσταση πολύ διασκεδαστική. Ο κόσμος για δυόμισι ώρες θα ξεχάσει όλα τα προβλήματα και θα συζητάει για αυτήν ένα μήνα». Η επιθεώρηση θα ταξιδέψει επίσης στη Γερμανία, την Αυστραλία και την Αμερική.
 
 

1 σχόλιο:

κωνσταντινος μητρακος είπε...

το Αντωνιο , το Τρυγομηνιο - μηνας Οκτωμβρης - το ''βλεπω'' ....κρυψωνιο !!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής