Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

- 2ο Καραγκούνικο Αντάμωμα

Με εντυπωσιακή επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, ολοκληρώθηκε το 2ο Καραγκούνικο Αντάμωμα, που πέρασε στην ιστορία σαν η μεγαλύτερη σε όγκο εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα στα Τρίκαλα, αφού την παρακολούθησαν 6.000 άνθρωποι από όλη τη χώρα μας .
Οι Καραγκούνηδες έδωσαν το δυναμικό τους «παρών» στο κάλεσμα της Αμφικτιονίας και σαν ορμητικός χείμαρρος συνέρευσαν εκεί στις παρυφές του Κόζιακα , για να μη λείψουν από αυτή τη μεγάλη γιορτή .Οι εκδηλώσεις του Ανταμώματος ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής με το εργαστήρι της καραγκούνικης ενδυμασίας , όπου οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σπάνιες αυθεντικές ενδυμασίες, που βγήκαν από το μπαούλα γι’ αυτή την περίσταση .

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Εδεσματολόγιο της Θεσσαλίας» Εκδόσεις ΚΟΧΛΙΑΣ από την Αλεξία Κατσαρού διαιτολόγο -διατροφολόγο - υποψήφια διδάκτορα , μέσα από το οποίο προβλήθηκε ο παραδοσιακός τρόπος διατροφής των Θεσσαλών.
       
Συνάμα ήταν και εντυπωσιακή σε σκηνικό, ενώ σε όλον τον κόσμο προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό, κριθαράκι με πρόβειο κρέας.
Και φυσικά το χοερευτικό του Πολιτιστικού συλλόγου μας δεν έλειπε απο την εκδήλωση.


Είχαν δηλώσει συμμετοχή πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στο «Μεγάλο Χορό» στο γήπεδο του Παλαιομοναστήρου στις 9 Σεπτεμβρίου.
Το συνοπτικό πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:
- Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
Ξενοδοχείο «Πύλη», Πόρτα Παναγιά (7 μ.μ.) έναρξη και εθνολογικό συνέδριο
-Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
Ξενοδοχείο «Πύλη», Πόρτα Παναγιά( 9:30- 14:00 και 18:00- 20:15) Εθνολογικό Συνέδριο
-Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου
«Ο Μεγάλος Χορός» των Καραγκούνηδων (7 μ.μ.), γήπεδο Παλαιομοναστήρου
Η ορχήστρα του ανταμώματος ήταν από γνωστούς καλλιτέχνες όπως:
Αντώνης Κυρίτσης- τραγούδι, Χρυσόστομος Μητροπάνος- τραγούδι, Κώστας Ακρίβος- τραγούδι, Γιάννης Γκουζιώτης- τραγούδι, Φώτης Τσιγαρίδας -τραγούδι, Χρήστος Κιτσόπουλος- κλαρίνο, Ηλίας Τζερεμές- κλαρίνο, Λευτέρης Σχορετσιανίτης- βιολί, Μάριος Σαρακατσάνος- λαούτο, Θεόδωρος Μούτος- ντέφι.
Προσφέρθηκε  παραδοσιακό φαγητό σε  όλο τον κόσμο και  γλέντι μέχρι πρωίας.



1 σχόλιο:

ΜΙΛΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ είπε...

Ε ΑΝΤΕ ΝΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ.ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής