Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

- Αυλαία για τα «Τιτάνεια 2012»

     Έπεσε την Κυριακή το βράδυ η αυλαία των φετινών «Τιτανείων», που διοργάνωσε ο πολιτιστικός και αθλητικός οργανισμός του δήμου Παλαμά (ΔΟΠΑΠΑΠ), με μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά που πλημμύρισαν την πλατεία, για να απολαύσουν τα αστεία του κλόουν Κίκο και να συμμετέχουν και τα ίδια στο πρόγραμμά του.

Και οι φετινές βραδινές εκδηλώσεις είχαν επίκεντρο την κεντρική πλατεία «Τιτάνων» του Παλαμά, ενώ οι απογευματινές έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παναγιώτης Παλαμάς» και οι αθλητικές στα γήπεδα της πόλης.
Συγκεκριμένα, τα απογεύματα έγιναν οι εκδηλώσεις:
- Στην έναρξη των «Τιτανείων» πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου του Ατρομήτου και μικρός φιλικός αγώνας με την Αναγέννηση Καρδίτσας που ήταν και η νικήτρια.
- Την Παρασκευή έγινε η βράβευση των αποφοίτων των λυκείων του δήμου, που πέρασαν σε σχολές των ΑΕΙ - ΤΕΙ.
- Το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο, το τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε ο Γ.Σ. Τιτάνες Παλαμά με τη συμμετοχή θεσσαλικών ομάδων.
Οι βραδινές εκδηλώσεις ήταν οι πλέον πολυπληθείς, συγκεντρώνοντας μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πλατεία:
- Την Πέμπτη παρουσιάστηκε η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη που έκανε τον κόσμο να προβληματιστεί αλλά και να γελάσει. Ήταν μια καλοστημένη παράσταση από το καρδιτσιώτικο Θέατρο «Όψεις» σε σκηνοθεσία Παύλου Βησσαρίου, με την Βάσω Μακρή στο ρόλο της Λυσιστράτης και μια πλειάδα ηθοποιών στους υπόλοιπους ρόλους.

Συναυλία νεανικών μουσικών σχημάτων 

Την Παρασκευή ήταν η μέρα της νεολαίας! Η πλατεία ήταν γεμάτη με νέους και νέες που περικύκλωσαν την εξέδρα για να ακούσουν από κοντά τα έξι νεανικά συγκροτήματα που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προσφέροντας τρεις ώρες ροκ μουσική στους φίλους τους αλλά και στους εκατοντάδες ενήλικες που κάθονταν στην πλατεία και στα γύρω καταστήματα.

Τα μουσικά σχήματα που πήραν μέρος, αποτελούνται από πρώην και νυν μαθητές της Μουσικής Σχολής του Αχιλλέα Μπίμπιλα και είναι:
1ο Μουσικό Σχήμα: Κατερίνα Τζέλλα, Θάλεια Μαγαλιού, Δήμητρα Μουτσάνα, Νότης Καραμαλίγκας, Χρήστος Αρχοντούλης,. Φιλική συμμετοχή: Γιώργος Καραδήμος.
2ο Μουσικό Σχήμα: Σωτηρία Γαγάτση, Αλέξης Πουρνάρας, Όλτσε Μούτσα. Φιλική συμμετοχή: Γιώργος Καραδήμος, Κώστα Τσιαδήμος
3ο Μουσικό Σχήμα: Χάρις Καλατζή, Δάφνη Τζέλλα, Αρετή Μιχοπούλου, Νεφέλη Μπιρμπάκου. Φιλική συμμετοχή: Γιώργος Κουτσερίμπας.
4ο Μουσικό Σχήμα: Κώστας Ψύχας, Αχιλλέας Ακρίβος, Άγγελος Μπιρμπάκος. Φιλική συμμετοχή: Γιώργος Κουτσερίμπας.
5ο Μουσικό Σχήμα: Θέμης Κεφαλάς, Κώστας Τσιαδήμος, Βασίλης Καραδήμος.
6ο Μουσικό Σχήμα: Το παλιότερο μουσικό σχήμα, με το όνομα "ON AIR" αποτελούν οι: Γιώργος Καραδήμος, Δημήτρης Τραγογέννης, Γιώργος Κουτσερίμπας, Άκης Φιρφιρής, Βαγγέλης Αναγνώστου.  

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

- Το Σάββατο η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην μουσικο-χορευτική παράδοση της Θεσσαλίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Επτά χορευτικά συγκροτήματα ανέβηκαν στην εξέδρα των εκδηλώσεων παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν, με σειρά εμφάνισης:
1. Ο Χορευτικός Όμιλος Παλαμά «Οι καραγκούνηδες», με τις παλιές παλαμιώτικες ενδυμασίες, χόρεψαν ντόπιους καραγκούνικους χορούς.
2.  Η χορευτική ομάδα από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Προαστίου, παρουσίασε γνωστούς βλάχικους χορούς.
3. Γυναικεία ομάδα από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ιτέας, χόρεψε χορούς της Μακεδονίας.
4. Πολυπληθές χορευτικό συγκρότημα από το Σύλλογο Αμφιθέας Ιωαννίνων «οι Άγιοι Ανάργυροι» χόρεψε χορούς από την Ήπειρο.
5. Μικτή χορευτική ομάδα από το Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας (ΚΕΛΕ) Λάρισας παρουσίασε χορούς από την Κρήτη.
6. Ο Χορευτικός Όμιλος από τη Λιβαδειά, με τις χαρακτηριστικές ενδυμασίες της περιοχής, χόρεψε χορούς της Ρούμελης.
7. Η χορευτική ομάδα από τον καρδιτσιώτικο σύλλογο «Νικόλαος Πλαστήρας» χόρεψε χορούς από τα ημιορεινά και ορεινά του νομού (Αργιθέα, Μενελαϊδα, κ.λπ.)
7. Τέλος, χορευτική ομάδα από τους «Καραγκούνηδες» έκλεισε τη βραδιά με χορούς της Θράκης.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής