Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

- Β. Γιαννάκος "Επιβάλλεται η στροφή στην πρωτογενή παραγωγή" - Εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"

Βασίλης Γιαννάκος
Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Καρδίτσας
Αρθρο απο το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής
"Η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της οινοποίησης και της παραγωγής αποσταγμάτων (Τσίπουρο)", εξηγεί ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. κ. Βασίλης Γιαννάκος.
"Με ετήσια συγκέντρωση 2.000 τόνων σταφυλιών, τα οποία οινοποιεί στις εγκαταστάσεις της η Ε.Α.Σ. Καρδίτσας παράγει κάθε χρόνο 1.000 τόνους κρασιού, που διατίθεται χύμα αλλά και εμφιαλωμένο μετά απο τυποποίηση και εμφιάλωση στο σύγχρονο οινοποιείο της.
Η Ενωση παράγει κρασιά που έχουν κατακτήση κορυφαίες θέσεις στην τοπική και ευρύτερη αγορά, όπως τις ετικέτες "Μεσενικόλας", "Ακρατος Λευκός", "Ακρατος Ερυθρός", καθώς και το τσίπουρο "Ταυρωπός"."

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος μιλάει για το σήμερα μα και το αύριο της Ελληνικής παραγωγής:

" Η Ελληνική γεωργία υποφέρει απο την αδυναμία των συντελεστών του χώρου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μέσα σε ενα κλίμα ιδιότυπου κρατισμού, οι προσδοκίες όλων εξαντλούνται στην πίστωση της ενιαίας ενίσχυσης.
Δυστυχώς οι παραγωγοί δεν δείχνουν ενδιαφέρον για θέματα που δεν αφορούν κάποιου είδους πληρωμή αλλά ωστόσο παραμένουν καίριας σημασίας, όπως οι αλλαγές στους νόμους για τους αγριτικούς συνεταιρισμούς και η αξιοποίηση του νεου θεσμικού πλαισίου.
Σε μια περόδο εκτεινόμενου ανταγωνισμού, οι επαγγελματίες του χώρου επιβάλλεται να είναι προετοιμασμένοι για τις δύσκολες καταστάσεις που έπονται.
Η ουσιαστική αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων του πρωτογενούς τομέα και κυρίως της αγροτικής παραγωγής δεν είναι απλά μια λύση στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η χώρα, αλλά αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση για την επαναφορά της Ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.
Ισχυρή μου πεποίθηση αποτελεί η άποψη οτι η ώρα της γεωργίας εχει φθάσει.
Τόσο η εγχώρια οικονομική πραγματικότητα οσο και οι διεθνείς συνθήκες υπαγορεύουν μια γενναία στροφή στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.
Με σχέδιο και ανάλογη χρηματοδότηση, δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί και αυτή η ευκαιρία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής