Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

- Δεν πάμε καλά...!!!

Δεν πάμε καλά.
Στην πραγματικότητα πάντα δεν πηγαίναμε, αλλά τώρα παράγινε το πράγμα.
Οι φέροντες τα Μνημόνια και τις Τρόικες έγιναν αντιστασιακοί, οι δεξιοί θαυμάζουν τον Κουβέλη, οι αριστεροί ελπίζουν στον Σαμαρά.
Όλη η καθεστωτική δημοσιογραφία έγινε «Σαμαρική» σε τέτοιο βαθμό, που όλοι εμείς οι «προγενέστεροι» θα στηρίξουμε Τσίπρα μόλις έλθει το πολυπόθητο Αλτσχάιμερ και το Champions League στον Πειραιά.
Οι επιχειρηματίες έγιναν ψιθυριστές, ο Πέτρος Γαϊτάνος χρυσαυγίτης.
Οι πορτιέρηδες έγιναν βουλευτές, οι βουλευτές άνοιξαν υπεράκτιες, ο Aκης την πληρώνει για όλους.
Οι τραγουδιστές θα ζητήσουν σε λίγο ΕΚΑΣ, ο «μεγάλος τραγουδιστής» ζητεί να κηρυχθεί εκτός νόμου η ΧΑ.
Δεν υπάρχει πιο αβανταδόρικο πράγμα για μία οργάνωση ή κόμμα.
Η παρανομία είναι γλυκιά και οι οπαδοί της θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο.
Σε λίγο θα ζητήσει να  εξοριστούν στα ξερονήσια και θα το παίξει κι αντιμνημονιακός, αφού αντί να εκκενωθούν μικρά νησιά, θα κατοικηθούν κι άλλα.
Το ακανθώδες ζήτημα με τα εργασιακά εμπλέκεται με το ομοφυλοφιλικό φιλί.
Ο Δούκας φιλάει τον υπηρέτη, κι ο εργαζόμενος φτωχός γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να πηδήξει, έστω κι αν γυρίσει ο τροχός.
Με την Κωνσταντοπούλου Υπουργό Εργασίας κρατάμε μια επιφύλαξη.
Ρευστό δεν υπάρχει στην αγορά ούτε για δείγμα κι αν δεν πουλάς ξύλα ή σόμπες πέλετ, κρατάς όμηρο τον πελάτη που μπήκε στο μαγαζί μέχρι να έρθει ο επόμενος.
Αν είναι και αψύς και φωνάζει «δεν θέλω κάτι από το μαγαζί, ψάχνω την Aνθιμου Γαζή» τον δένεις χειροπόδαρα.
Επίσης η πιάτσα αναρωτιέται τι απέγιναν τα 200εύρα.
Σε μωβ κάτι κινείται στις Τράπεζες, πέντε κατοστάρικα συνελήφθησαν να συναλλάσσονται τις προάλλες, τα κίτρινα χαρτονομίσματα τα ψάχνει η Νικολούλη…
Η εταιρεία με τα γιαούρτια πάει Λουξεμβούργο, η άλλη της εμφιαλώσεως αναψυκτικών Λονδίνο, η Τζούλια Αλεξανδράτου πάει Αυστρία.
Aντε μετά να βρει να φάει, να πιει και να πηδήξει ο δύσμοιρος ελληνικός λαός.
Πόσο να ζήσει με κουλτούρα. αντε και διάβασε το βιβλίο του Ρουμελιώτη, άντε και δεν χάνει άρθρο του Βαρουφάκη για την κρίση, άντε και ενημερώνεται για ψυχαγωγικούς λόγους για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Στο τέλος της ημέρας το περιβόητο καλάθι της νοικοκυράς δεν γεμίζει, οι λογαριασμοί, τα δάνεια, τα νοίκια, οι υποχρεώσεις έχουν γίνει καθημερινός εφιάλτης και γολγοθάς.
Μήπως όλοι αυτοί που προσπαθούν να λειτουργήσουν σαν να μην υπάρχει κρίση είναι οι πραγματικοί αγωνιστές;
Σπύρος Κ. Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής