Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

- Διαβήτης και εξατομίκευση

Σήμερα οι θεραπευτικές προσεγγίσεις είναι τόσες πολλές (και κάποιες από αυτές αρκετά αποτελεσματικές) που μας επιτρέπουν να υποστηρίζουμε ότι σημείο - κλειδί στην αντιμετώπιση του διαβήτη είναι η ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ.
Ανεξαρτήτως θεραπευτικής προσέγγισης όμως (φαρμακευτική αγωγή, ινσουλινοθεραπεία, χειρουργική αντιμετώπιση), ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ στην ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ  ρύθμιση του σωματικού σας βάρους.

Άρα.... Σε ό,τι ονομάζουμε διατροφική εκπαίδευση, βελτίωση και εξισορρόπηση της διατροφικής μας συμπεριφοράς (...) και φυσικά στην καθημερινή σωματική δραστηριότητα..!
Η εμφάνιση διαβήτη εξαρτάται (πέρα από την κληρονομικότητα  που είναι μια πραγματικότητα, αλλά όχι η μία και μοναδική αιτία) εν πολλοίς από τη Διατροφή μας (είδος και ποιότητα τροφών) και το σωματικό μας βάρος (που εξαρτάται από τη φυσική μας δραστηριότητα, τις επιλογές μας και τη διατροφική μας συμπεριφορά).
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ..
Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι έχουμε την προδιάθεση.
Και αν δεν το γνωρίζουμε.. .Αξίζει να το ψάξουμε!

Αλεξία Κατσαρού
Διατροφολόγος - διαιτολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής