Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

- Φιλότιμο...τσίπα...ντροπή...άγνωστες λέξεις...!!!

Απορώ με ποιο σκεπτικό ξεκινάει κάποιος καριέρα στην πολιτική.
Θέλει να σώσει τον κόσμο;
Αποκλείεται, ξέρει πόσο αδύναμος είναι για κάτι τέτοιο, ούτε φαντάσματα βλέπει.
Θέλει να σώσει την πατρίδα του; 
Αποκλείεται, τέτοιες έννοιες πλέον θεωρούνται ξεπερασμένες.
Να πλουτίσει;
Ναι και όχι υποχρεωτικά, μερικοί σπαταλάνε εκατομμύρια σε προεκλογικές εκστρατείες, που πολύ αμφιβάλλω αν τα ξαναπάρουν πίσω με το σταυρό στο χέρι, ακόμη κι αν εκλεγούν.
Τότε, τι διάολο τους σπρώχνει στην πολιτική;

Αξιότιμοι λεβέντες, πήρατε χαμπάρι ότι μας ρημάξατε όλα αυτά τα χρόνια;
Την καημένη την πατρίδα που τόσο πολύ αγαπάτε και πονάτε, την ξεσκίσατε.
Τους πολίτες τους φτάσατε στο χείλος της πείνας του ,41.
Ο μισθός και η σύνταξη (γιά τους τυχερούς που τα έχουν ακόμα) τελειώνουν στο 1ο δεκαήμερο του μήνα απο τα πολλά χαράτσια που τούς φορτώσατε.

Γέροι και γριούλες, ανήμποροι να ζήσουν με τις συντάξεις πείνας που παίρνουν δεν φτάνουν ούτε για τα αναγκαία φαρμακά τους.
Ξέρετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος καημός τους;
Ότι όταν πάνε τα εγγονάκια τους και τους λένε "Παππού - Γιαγιά ήρθαμε να σας δούμε" δεν έχουν ένα ευρώ περίσσιο για χαρτζιλικι ή να τα φιλέψουν.
Τι νομίσατε πως θέλουν τα λεφτά; να πάνε κρουαζιέρα; ή στα μπουζούκια;
Ο παππούς και η γιαγιά έχουν τρομερά σημαντική θέση στην ελληνική οικογένεια. Αν δεν έχεις γέροντα στο σπίτι σου λέγανε παλιά, να πας να αγοράσεις. Κι εσείς καταφέρατε να μας κάνετε τόσο εξελιγμένους, που τα γερόντια τα κλείσαμε είτε σε απομόνωση κάπου σε ένα διαμέρισμα, είτε σε κάποιο γηροκομείο...ντροπή μας!

Μα δεν φταίτε εσείς, εσείς δεν εκλέγεστε μόνοι σας, εμείς σας βάζουμε εκεί πάνω, εμείς φταίμε λοιπόν.

Δούλεψαν πολλοί από σας κύριοι; βγάλατε μεροκάματο ποτέ;
Ο υπουργός γεωργίας πήγε ποτέ να οργώσει ή να τσαπίσει έναν μπαξέ; (για να μην πω χωράφι...θα ήταν μισό χρόνο στο κρεββάτι).
Ο υπουργός οικονομικών προσπάθησε ποτέ να βγάλει 3 μονάχα μήνες με τα λεφτά που δίνει στους συνταξιούχους, να καταλάβει τι περνάνε;
Μην ακούσω καμία βλακεία....
Με το ίδιο σκεπτικό, θα περνούσα από κάθε έναν από σας, και θα διαπίστωνα πως οι 99 στους 98 δεν δουλέψατε ποτέ, και μη μου πείτε κάποιοι "είχαμε γραφείο δικηγορικό", δεν πιάνεται σαν εργασία, ούτε όπως κάποιοι κάποτε γραφικοί "είμαι γιος τσαγκάρη/μπετατζή/κουλουρτζή" γιατί θα τα πάρω...ο μπαμπάς σας δούλεψε ναι, εσείς επιμένω, όχι!

Τελικά είναι άξιο λόγου, που ενώ στη βουλή διαφωνείτε με τα πάντα, και δεν δείχνετε καμία ομοψυχία, ακόμη και όταν πρόκειται για το καλό του συνόλου, σε κάτι θέματα, όπως οι μισθολογικές σας αυξήσεις και προνόμια, συμφωνείτε όλοι μαζί αγκαλίτσα...καλά δεν παλεύεστε.
Ούτε κιχ δεν ακούγεται από κάτω... συμφωνείτε; Ναίιιιι όλοι μαζί με μιά φωνή.

Κανείς σας δεν είπε ποτέ από φιλότιμο κύριοι πολιτικάντηδες, θα κάνω περικοπή μισθού, να πάει ένα ποσό στο λαό.
Φιλότιμο...τσίπα...ευθυξία...ντροπή...άγνωστες λέξεις...!!! 
Γιαυτό σας λέω...δεν φταίτε εσείς, εμείς οι βλάκες οι ψηφοφόροι φταίμε, που σας δώσαμε και καταλάβατε τόσο απλά και τόσο εύκολα, το πόσο μ@λ@κες είμαστε!!!
Παύλος Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής