Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

- Χειμερινή εξόρμηση στην όμορφη και γραφική Καστοριά απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας

Την προηγούμενη  Κυριακή 9/12 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας διοργάνωσε την δευτερή μονοήμερη εκδρομή και Χειμερινή εξόρμηση στην όμορφη και γραφική Καστοριά.

Η συμμετοχή και πάλι ήταν μεγάλη για άλλη μια φορά, γεγονός που μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα.
Νωρίς το πρωί αναχώρηση απο το παλιό Δημοτικό Σχολείο στις 7.30 και αφού κάναμε μια στάση καθ’οδόν στα Γρεβενά για ξεκούραση και καφεδάκι φτάσαμε στη γοητευτική και όμορφη πόλη της Μακεδονίας την ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
Επισκεφτήκαμε το σπήλαιο του δράκου και την βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Μαυριώτισσας, καθώς επίσης και το Μουσείο Μακεδονικού αγώνα.
Μετά ελεύθερα για φαγητό και καφεδάκι στην παραλία της λίμνης κάνοντας μια μικρή απογευματινή βόλτα για να δούμε τα Παραδοσιακά Αρχοντικά τις Βυζαντινές Εκκλησίες και τους γραφικούς οικισμούς με την ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων όπως το λόφο του ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ και τη γραφική συνοικία ΝΤΟΛΤΣΟ δίπλα στη λίμνη.
Εδώ κάθε εποχή του χρόνου αλλάζει όψη και χρώματα ενώ ξεχωριστή νότα προσφέρουν οι κύκνοι και οι αγριόπαπιες.
Μαγευτική είναι η εικόνα ενώ πέφτει η νύχτα και τα φώτα της πόλης να καθρεφτίζονται σαν λαμπερά αστέρια στα ήσυχα νερά της λίμνης.





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής