Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

- Το πρόγραμμα Χριστουγέννων στον Παλαμά

Με μουσική και τραγούδια, χρώματα και φως, καλλιτεχνικό παζάρι, κινηματογράφο για παιδιά αλλά και παραδοσιακά έθιμα και δρώμενα, ετοιμάζεται να γιορτάσει ο δήμος Παλαμά τα φετινά Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου έτους.
Όλα είναι έτοιμα από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (ΔΟΠΑΠΑΠ) και από την Κυριακή ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις σε ένα πρόγραμμα που καλύπτει τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι και την εορτή των Θεοφανείων.
Η κεντρική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σάββατο 22 Δεκέμβρη, στην κεντρική πλατεία Τιτάνων του Παλαμά, όπου στις 7.30μμ, ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής θα ανάψει επισήμως το Δέντρο των Χριστουγέννων, μέσα σε μια μουσική πανδαισία που θα προσφέρουν τα μουσικά και χορωδιακά σύνολα του ΔΩΠ και της Φιλαρμονικής.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Δεκεμβρίου 2012: Στις 5.30μμ, θα γίνει το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο Bazar (παζάρι) της Σχολής Εικαστικών Τεχνών του δήμου Παλαμά (Καλυβάκια, κτίριο παλιού δημοτικού σχολείου).
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Δεκεμβρίου 2012: Στις 8μμ θα ξεκινήσει η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά, στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του Μουσών Μέλαθρον.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 Δεκεμβρίου 2012: Στις 7.30μμ, σε μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Τιτάνων, πλημμυρισμένη με φώτα και μουσικές, θα γίνει η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Παλαμά με το άναμμα του Δέντρου από το δήμαρχο κ. Πατσιαλή.
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Δεκεμβρίου 2012: Στις 6μμ, θα γίνει προβολή κινηματογραφικής ταινίας για παιδιά, στην αίθουσα του Μουσών Μέλαθρον.
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Δεκεμβρίου 2012: Στις 11πμ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μάρκο, με συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά.
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Ιανουαρίου 2013: Στις 6μμ, θα γίνει προβολή κινηματογραφικής ταινίας για παιδιά, στην αίθουσα του Μουσών Μέλαθρον.

Άλλες εκδηλώσεις
Παράλληλα με τις παραπάνω προγραμματισμένες εκδηλώσεις, θα υπάρξουν και άλλες μεταξύ των οποίων:
*  Η Φιλαρμονική του δήμου Παλαμά, κατά το τριήμερο 28-29-30 Δεκεμβρίου, θα επισκεφτεί τις τοπικές κοινότητας του δήμου και θα παίξει κάλαντα και τραγούδια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
*  Από την 1η του νέου έτους, οι νεολαίοι του Παλαμά, με την επιμέλεια και τη στήριξη του δήμου (ΔΟΠΑΠΑΠ), θα ξαναφορέσουν τις προβιές και τα κουδούνια και θα ξαναβγούν στους δρόμους της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, ζώντας για άλλη μια χρονιά το δρώμενο Ρουγκατσάρια (ή Ρουγκάτσια), που χαρακτηρίζει τις γιορτές του Δωδεκάμερου και αποσκοπεί στο διώ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να γράφει "Μόνο" στον Παλαμά και στο Μαρκο...εμεις στην Ιτεα θα κανουμε τιποτα η θα τους κοιταμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Απ' όσο γνωρίζω, ΜΟΝΟ μία εκδήλωση διοεργανώθηκε από δήμο-ΔΟΠΑΠΑΠ, η κεντρική, στις 22/12/12
Οι άλλες είναι οργανωμένες από τους αντίστοιχους συλλόγους, κοινότητες, τμήματα μαθητευόμενων του ΔΟΠΑΠΑΠ...
Πάντα, όταν σύλλογοι (και της Ιτέας) διοργάνωναν μια εκδήλωση, ο ΔΟΠΑΠΑΠ την ενέτασσε στο πρόγραμμά του, όπως πέρσι τη Γουρουνοχαρά...
Άλλωστε, υπάρχουν στο ΔΣ του ΔΟΠΑΠΑΠ και κουτσαριώτες εκπρόσωποι, αν δεν κάνω λάθος.

Λόγια της πλατείας είπε...

Αφορμή για τα παρακάτω, το σχόλιο του πρώτου ανώνυμου φίλου.

Τους Παλαμιώτες κοροϊδεύαμε τόσα χρόνια και τους σέρναμε ένα σωρό πράγματα, αλλά τα τελευταία χρόνια εκτοξεύτηκαν και παίζουν μπάλα με άλλους ρυθμούς. Έφτιαξαν βιβλιοθήκη, γυμναστήρια, παιδικές χαρές, αθλητικά πάρκα, δημοτικά ωδεία, αναπλάστηκαν κεντρικοί δρόμοι κλπ κλπ και εμείς καθόμασταν πάνω στην (ψευτο) υπερηφάνεια μας. Τί έχει να δείξει η Ιτέα όλ' αυτά τα χρόνια; Το αρδευτικό της σύστημα; Την κεντρική της πλατεία με τα θηριώδη δένδρα τύπου Στέπας; Με τους κεντρικούς δρόμους τίγκα στην ανάπλαση; Με τα πεζοδρόμιά της, στρωμένα με πλάκες επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων; Με τις παιδικές της χαρές; με τα λαμπρά δημόσια κτήρια της; Με το κλειστό Αγροτικό Μουσείο; Αφήσαμε τον τόπο μας, τον εγκαταλείψαμε.
Έχουμε λάθος σκέψη.
Πού είναι οι εκπρόσωποι της Ιτέας (και του λοιπού Δήμου Φύλλου). Τί κάνουν; Δημόσιες σχέσεις για να ξαναείναι υποψήφιοι; Τους ρωτήσατε ποτέ στα ίσια τί κάνουν για το χωριό μας; Τί στο καλό εκπροσώπηση τους στείλαμε να μας κάνουν; Μόνο χειραψίες τις ημέρες των εκλογών; Τί ενέργειες κάνουν για να πάρει μπροστά η τοπική οικονομία; Ποιες πόρτες χτύπησαν; Τί άλλαξε στο χωριό μας; Ναι υπάρχει φτώχεια, ανέχεια, καταχνιά στις σκέψεις και στις τσέπες όλων μας. Αλλά μην ξεχνάμε πως η κρίση γεννάει και ευκαιρείς. Τι κάνουν οι τοπικοί εκπρόσωποι μας, ώστε να πάρει μπρος και πάλι η μηχανή; Ή δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτε, γιατί έχουν και τα χωράφια;
Ντροπή τους. Δυο φορές ντροπή τους.
Αλλά και εμείς καλά να πάθουμε.

Λόγια της πλατείας είπε...

Να μας κάνουν τη χάρη και να παραιτηθούν άμεσα της αποζημίωσης που λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους στα διάφορα συμβούλια οι αιρετοί.

Να διατεθούν αυτά τα χρήματα για την κοινωνική πολιτική του Δήμου.

Στις μέρες που ζούμε είναι πρόκληση η οποιαδήποτε αμοιβή.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλλήσαντα....
Η Ιτέα σε σχέση με τα Δημοτικά παιθαίνει και ενδιαφερον μηδεν.
Αν δεν ηταν και ο Πολιτιστικος Συλλογος να αφυπνησει μερικους τωρα τα πραγματα θα ηταν χειροτερα...παλι καλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά, δεν είναι και κανένα φοβερό εορταστικό πρόγραμμα. Ξαφνικά οι Παλαμιώτες έγιναν οι μέτρ των εκδηλώσεων; Απλά τη φιλαρμονική του Δήμου λόγω Χριστουγέννων την πάνε κάθε μέρα κι από μια βόλτα κι αυτό το ονόμασαν "Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα"....τρελαθούμε;

Λόγια της πλατείας είπε...

για τον 06:00 μμ

Αφορμή πήρα από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Δεν είπα οτι είναι κάτι το χολιγουντιανό. Άλλα πράγματα θέλω να επισημάνω... για τα ξεφτέρια τα δικά μας λέω...και γι' αυτά που πέρασαν και γι' αυτά που είναι τώρα. (κυρίως για τώρα, γιατί το παρελθόν δεν αλλάζει, δυστυχώς).

Ο Πολιτιστικός τι να πρωτοκάνει; Άλλες είναι οι αρμοδιότητές του και άλλος ο σκοπός του. Και πάλι καλά που καταπιάνεται με τόσα πράγματα.
Αλλά οι ερασιτέχνες και άμισθοι εθελοντές του συλλόγου περισσότερα καταφέρνουν από τους εκλεγμένους τοπικούς μας άρχοντες, οι οποίοι έχουν παράξει ένα μηδενικό ως τώρα. Και όποιος θέλει ας με διαψεύσει.
Φλομώσαμε στα Δ.Σ. που γίνονται στην Ιτέα. αυτά είναι για να γεμίζουν τα καφενεία κόσμο και να τζιράρουν κάτι παραπάνω.

Ούτε ένα ευρώ δεν έπεσε στην Ιτέα από το 2010 σε έργο υποδομής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μας. Ούτε ένα ευρώ.

Αλλά είναι τόσο υπεύθυνοι που σκέφτονται μόνο την αποζημίωση από την κάθε συμμετοχή τους στα συμβούλια.

Ανώνυμος είπε...

Έφτιαξαν βιβλιοθήκη, γυμναστήρια, παιδικές χαρές, αθλητικά πάρκα, δημοτικά ωδεία, αναπλάστηκαν κεντρικοί δρόμοι κλπ κλπ και εμείς να χαλαρώσουμε κι αλλο;

Ανώνυμος είπε...

Άντε φτάνει και η γουρνοχαρά... ευκαιρία να δούμε από κοντά τους ηγήτορες της Ιτέας (πρώην, νυν, μελλοντικούς).
Έρμε Πολιτιστικέ τι τραβάς, όμως πρόσεξε μη σου κατσηκωθούν στο κεφάλι αυτοί οι λίγοι. Δε γνωρίζουν από εθελοντική προσφορά.
Το παράδειγμα της προσφοράς είστε εσείς, ο Σύλλογος του χωριού.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής