Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

- Συνάντηση Προέδρου ΕΑΣΚ Βασίλη Γιαννάκο με Μάξιμο Χαρακόπουλο‏

Η σημερινή συνολική επιβάρυνση των αγροτών και των συνταξιούχων του ΟΓΑ, με το Μνημόνιο ΙΙΙ που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο, υπερβαίνει το ύψος του ενός δις ευρώ κατά το 2013. Πρόκειται για μέτρα όπως:
α) Η μείωση της επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες (152 εκατ. ευρώ),
β) η μείωση επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου (130 εκατ. ευρώ),
γ) η κατάργηση των δώρων στις κύριες συντάξεις του ΟΓΑ (673 εκατ. ευρώ) και δ) η αύξηση της εισφοράς περίθαλψης ασφαλισμένων ΟΓΑ (90 εκατ. ευρώ), τα οποία κινούνται στο όριο της κοινωνικής αναλγησίας.
Διαπιστώθηκε εξάλλου η ιδιαίτερα σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής, εξαιτίας των συνεχώς αυξήσεων στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ (κατά 6% το 2011 και κατά 10% το 2012) και στο πετρέλαιο, όσο και εξαιτίας της μεγάλης ανόδου της δαπάνης ενοικίων για την καλλιέργεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, της εξαιρετικά μεγάλης αύξησης της δαπάνης για την προμήθεια ζωωτροφών, λιπασμάτων και άλλων εισροών, με αποτέλεσμα τη διόγκωση της τάσης εγκατάλειψης των καλλιεργειών.
Εκτιμώντας παράλληλα και όλα τα άλλα επαχθή μέτρα που υιοθετήθηκαν πρόσφατα σε βάρος των αγροτών, όπως η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης τους στα 67, η επιβολή έκτακτης ειδικής εισφοράς (από 25 έως και 35%) στα έσοδά τους που αποκτούν από τη λειτουργία φωτοβολταϊκών, απόφαση που τους παγίδευσε, οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο, διαπιστώθηκε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης, ουσιαστικά, εξανεμίζουν τις άμεσες ενισχύσεις και το εισόδημά τους.
Επιπλέον αυτών, τα μέτρα που φαίνεται να προβλέπονται στο αναμενόμενο φορολογικό νομοσχέδιο θα έχουν ως συνέπεια τη μεγάλη συρρίκνωση της αγροτικής οικονομίας της χώρας, πλήττοντας ανεπανόρθωτα, κατά κύριο λόγο τους μικρομεσαίους αγρότες και διαβρώνοντας τον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας, με τελικό αποτέλεσμα να τίθεται σε κρίση η διατροφική επάρκεια της χώρας από την αδυναμία παραγωγής διατροφικών αγροτικών προϊόντων.

Από την πλευρά της ΕΑΣ Καρδίτσας, διατυπώνονται τα παρακάτω αιτήματα του αγροτικού κόσμου:
1.    ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ, ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ.

2.    ΝΟΜΟΣ 4015/2011.

3.    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗΣ (ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ)

4.    ΤΡΙΕΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ (πάγωμα) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

5.    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΝΩ ΡΟΥ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ.

6.    ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΑ 30%.

7.    ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΑΝΖΙΤ.

8.    ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

9.    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΑ 15.000€ ΑΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

10.    ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ.

Σε ό,τι αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο, αφού τονίστηκε για μια ακόμα φορά ότι όλοι οι αγρότες φορολογούνται και υποβάλλουν καθολικά τη φορολογική τους δήλωση, μετά από διεξοδική ανάλυση και συζήτηση των κειμένων που διαρρέουν προτείνουμε:
1.    Να τεθεί όριο ακαθάριστων εσόδων για την ένταξη των αγροτών στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. (τήρηση βιβλίων) και να καθοριστεί το ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ και άνω. Όλοι οι υπόλοιποι να παραμείνουν στο ειδικό καθεστώς. 
2.    Η απόδοση του Φ.Π.Α. εισροών – εκροών των αγροτών να γίνεται μόνο μια φορά το χρόνο με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
3.    Οι αγρότες που πρόκειται να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. (τήρηση βιβλίων) να έχουν την δυνατότητα να περιλαμβάνουν στα έξοδά τους τις αποσβέσεις όλων των παραγωγικών στοιχείων της αγροτικής εκμετάλλευσης στη λογιστική τους αξία.
4.    Να παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς της ζημίας για συμψηφισμό στα επόμενα έτη.
5.    Να μην επιβληθεί ενιαίος συντελεστής φορολόγησης 13% αλλά να παρέχεται η δυνατότητα εφαρμογής δύο συντελεστών ως ακολούθως:
Για όλη την φυτική παραγωγή 10%
Για όλη την ζωική παραγωγή, δάση και αλιεία 5%
6.    Να μην περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις στα ακαθάριστα έσοδα λόγω της κάλυψης των απωλειών εισοδήματος από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
7.    Έκδοση ηλεκτρονικού παραγωγικού τιμολογίου για όλες τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων.
8.    Τα φωτοβολταϊκά των αγροτών να έχουν την ίδια φορολογική μεταχείριση όπως τα αγροτικά προϊόντα φυτικής παραγωγής.
9.    Πρόβλεψη αφορολόγητου ποσού 5.000 ευρώ καθαρού εισοδήματος για όλους τους αγρότες.
10.    Τήρηση των λογιστικών και φοροτεχνικών υποχρεώσεων αγροτών που θα ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.


11.    Η γη που δεν καλλιεργείται να φορολογείται τεκμαρτά στον κάτοχο ως μισθωμένη.
12.    Η αναγνώριση των εξόδων των εργατών γης να γίνεται με εργόσημο.
13.    Να μην επιβληθεί φόρος κατοχής στα παραγωγικά ακίνητα της αγροτικής εκμετάλλευσης (κτίσματα, αγροτεμάχια) λόγω του ότι αποτελούν συντελεστές παραγωγής, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται έμμεσα το κόστος των αγροτικών προϊόντων.
14.    Να παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης ποσοστού από το εισόδημα που προέρχεται από την ενοικίαση αγροτεμαχίων από μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σε επαγγελματίες αγρότες.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΡΓΙΕΣ ΜΑΡΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΡΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΗΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΑΣ Κ Ο Ρ Ο Ι Δ Ε Υ Ο Υ Ν Ε

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σ'αγαπάω πολύ επιστήθιε φίλε μου χρήστο,χρυσαυγήτη!!! Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΗΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΨΑΤΕ ΤΗ ΣΗΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΑΤΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Κ.Τ.Λ. Κ.Τ.Λ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΑΥΤΟ ΛΙΓΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΜΑΤ.....ΛΟ ΤΗΣ ΣΗΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ.

ΦΙΛΑΚΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Πω πω πω πω, βρε Χρήστο τι φαρμάκι είναι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΗΡΑΤΕ???

...ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ είπε...

ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣΚ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ(ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ)ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ Ο ΜΠΟΥΤΑΣ ΘΑ ΣΕ ΕΝΟΙΑΖΕ ΕΣΕΝΑ ΑΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ; ΘΑ ΕΚΡΙΝΕΣ ΕΤΣΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΑΣΚ; ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΙΧΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΤΙ ΧΑΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ. ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΣ ΕΠΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ! ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

Τι να λέμε τώρα; είπε...

Η ΕΑΣΚ είναι πονεμένη και χρεοκοπημένη ιστορία. Τόσα χρόνια δεν πήγε φυλακή κανένας για τα χρέη της. Ποιος τα δημιούργησε αυτά;
Επίσης κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται και τόσο λύπηση στους αγρότες. Μάθανε κι αυτοί να ζουν με δανεικά, όπως όλοι μας. Θα υποστούν κι αυτοί τις συνέπειες όπως όλος ο κόσμος. (οι επιστροφές γίνονται για το κόκκινο ή για το πράσινο πετρέλαιο;).
Το κακό με τους αγρότες είναι πως δεν είναι οργανωμένη συντεχνία, γιατί είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Ποιος είναι σήμερα ο πραγματικός παραγωγικός στόχος του αγρότη της περιοχής μας;

Ανώνυμος είπε...

Τι παράγεις αγρότη; είσαι ανταγωνιστικός; έχει ζήτηση το προιόν που πουλάς; Όχι; τότε θα κλείσεις. όπως κάνουν και άλλες μη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. τέλος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΙΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΙΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΣΟΥ ΑΕΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΣ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΥΧΛΙΑΣΕΙ, ΕΓΩ ΤΙΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΤΙΝ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΣΙΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΟΒΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΛΑΦΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΙΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΝΤΕ ΜΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΑΡΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΣΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΝ ΠΟΛΙΤΗΚΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΔΗ ΣΚΟΤΟΣΕΙ 3000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΑΛΑΦΡΑ??? ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.


ΧΡΗΣΤΟΣ...

ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ είπε...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΗΡΘΕ. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΑΣΚ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΝΑΙ. ΚΙ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΟΛΕΨΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΕΟΙΑ ΟΡΓΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΚΙ ΕΧΩ ΜΠΟΛΙΚΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

ΜΗΤΣΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΤΣΟΥ ΓΛΙΦΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?

ΚΩΤΣΙΟΥΣ...

ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ είπε...

ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΒΛΕΠΩ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΣΕΒΕΣΑΙ. ΑΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ. ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.

ΜΗΤΣΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΗΣΤΑΚΟ ΛΙΓΟ ΗΡΕΜΑ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ Η ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΟΥ ΦΙΛΟ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΑΙ!ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΚΑΡΑΜΑΛΗ-ΣΗΜΙΤΗ!ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΨΙΦΗΖΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ!ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑ.ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ (ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ) ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ!ΒΑΣΩ-ΜΠΙΚΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ!

Παύλος Σαμαράς είπε...

...Και το συμπέρασμα βγήκε!!!!
Ο Βασίλης Γιαννάκος μας έβαλε στο μνημόνιο...ΘΕΟΣ...ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΟΝ!!!!

Μνησθητί μου ΠΡΟΕΔΡΕ εν τη βασιλεία σου!!!

Τι να λέμε τώρα; είπε...

Το πρόβλημα είναι οτι κόπηκε ο "πακτωλός" των χρημάτων που έρεε στον κάμπο, ή οτι δεν υπήρξε καμία προετοιμασία από κανέναν για τις αλλαγές που ήλθαν και θα έλθουν;
Όταν λέω από κανέναν εννοώ από την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας και προς τα κάτω επίπεδα του αγροτικού τομέα. Όλοι έχουν την ευθύνη τους και πολιτικοί και αγροτοσυνδικαλιστές και παραγωγοί και έμποροι και βιομήχανοι κλπ. Το μερίδιό του ο καθένας. Δυστυχώς όμως την κρίση την πληρώνει ο πιο αδύναμος, στην περίπτωσή μας ο απλός αγρότης. Αυτό είναι νόμος. (πιστεύω να το βλέπουνε όσοι επενδύουν στο απόλυτο χάος)
Όποια αλλαγή γίνει στον αγροτικό τομέα πρέπει να γίνει στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της ποιοτικής παραγωγής, της οργάνωσης σε ευέλικτους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που να λειτουργούν με βάσει τους κανόνες της αγοράς. Και οι μεγάλοι και οι μικροί αγρότες θα έχουν όφελος. Οτιδήποτε άλλα θα συντηρήσει την ήδη πεθαμένη κατάσταση.
Αγρότες συνεταιρηστείτε, δε σώζει την κατάσταση τίποτε άλλο.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής