Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

- Για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ιτέα η αναβίωση της "Γουρνοχαράς"

Πλήθος κόσμου βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην γραφική Ιτέα Καρδίτσας σήμερα γιορτάζοντας με τους κατοίκους της το έθιμο της "Γουρουνοχαράς" που διοργάνωσε και πάλι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας.

Πρωταγωνιστές και φέτος ήταν οι χοιρινές νοστιμιές, και το καλό κρασί, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.
Η γιορτή ξεκίνησε το μεσημέρι, όπου στους επισκέπτες προσφέρθηκαν τσιγαρίδες, λουκάνικα, τηγανιά, ψητά κ.α.

Πρόκειται για την δεύτερη χρονιά που αναβιώνεται το έθιμο αυτό απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο και κρατάει τις ρίζες του απο πολύ παλιά, τότε που η κάθε οικογένεια στην ευρύτερη περιοχή έσφαζε τα ζώα για να κρατήσει το χοιρινό κρέας για όλο το χειμώνα.

Αξίζει να αναφερθεί πως το παρών στη γιορτή έδωσαν όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας, το Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Ιτέας,ο βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Παύλος Σιούφας, οι Περιφεριακοί Σύμβουλοι Αντώνης Αναστασόπουλος και Ιωσήφ Χρούμπ,ο δήμαρχος Παλαμά Κώστας Πατσιαλής, ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Παλαμά (ΔΟΠΑΠΑΠ) Απόστολος Τσερέπης, οι αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Φύλλου Αντώνης Θεοδώρου και Βαϊος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας Θοδωρής Σδόγγος, όλοι οι Δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο Ιερέας του χωριού.

                           Πατήστε πάνω στις φωτό για μεγένθυση...




































































1 σχόλιο:

ΜΙΛΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΩ, ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής