Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

- Κρασί και τσίπουρο αρίστης ποιότητας απο την Ενωση Α.Σ Καρδίτσας

Κρασί και τσίπουρο αρίστης ποιότητας

Νέα Μονάδα Εμφιάλωσης Κρασιού μικρών μπουκαλιών, απέκτησε η Ένωση πριν λίγες ημέρες.
Τα προϊόντα της ΕΑΣΚ είναι ιδανική πρόταση δώρου για όσους γιορτάζουν, αλλά και άριστη επιλογή για τα γιορτινά τραπέζια  

Κρασί και τσίπουρο αρίστης ποιότητας, παράγει και εμφιαλώνει σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Καρδίτσας.
Τα προϊόντα της τα τελευταία χρόνια έχουν κατακτήσει σημαντική θέση στην τοπική αγορά, με το τσίπουρο να «πρωταγωνιστεί».
Μάλιστα πριν λίγες ημέρες, η διοίκηση της Ένωσης προέβη σε νέα επένδυση, στην αγορά Μονάδας Εμφιάλωσης Κρασιού μικρών μπουκαλιών, ώστε το προϊόν να γίνει πιο ανταγωνιστικό, κυρίως στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

Ο κ. Γιαννάκος Βασίλειος

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΚ κ. Βασίλης Γιαννάκος μίλησε στον «Π.Τ.» για τον τομέα της οινοποίησης και των αποσταγμάτων, τους αμπελώνες που αναδιαρθρώθηκαν τα τελευταία χρόνια και τις ετικέτες που έχουν ζήτηση, λέγοντας τα εξής:
«Η Ένωση, έχοντας την απαραίτητη τεχνική υποδομή και την τεχνογνωσία, δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της οινοποίησης και της παραγωγής αποσταγμάτων.
Στον Νομό Καρδίτσας καλλιεργούνται περίπου 9.000 στρέμματα αμπελώνες από τα οποία 600 αναδιαρθρώθηκαν τα τελευταία χρόνια, με την υποστήριξη της Ένωσης, μέσω των προγραμμάτων Αμπελουργικής Αναδιάρθρωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό την δημιουργία σύγχρονων αμπελώνων, ενώ 1.200 στρέμματα είναι εντός της ζώνης Π.Ο.Π Μεσενικόλα.
Η Ένωση ετησίως συγκεντρώνει έως 2.000 τόνους σταφυλιών της ευρύτερης περιοχής, τα οποία οινοποιεί στις εγκαταστάσεις της.
Παράγει ετησίως 1.000 τόνους κρασιού που διατίθεται χύμα ή εμφιαλωμένο μετά από τυποποίηση και εμφιάλωση που γίνεται στο εμφιαλωτήριο της Ένωσης, που βρίσκεται στο χώρο του Οινοποιείου και έχει εκσυγχρονιστεί τα τελευταία χρόνια».

Οι ετικέτες της ΕΑΣΚ

- «ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ»:
Η ερυθρή  γηγενής ποικιλία ΜΑΥΡΟ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ  δεν συναντάται σε άλλες περιοχές και αποτελεί για την περιοχή τον καλύτερο πρεσβευτή της αμπελοοινικής της παράδοσης. Οφείλει το όνομα της κατά την παράδοση σε κάποιον πρόκριτο ευπατρίδη του Βυζαντίου, γεννημένο και γαλουχημένο στη Γαλλία, που εγκαταστάθηκε μόνιμα στην περιοχή, τον Μεσιέ Νικόλας (Μεσενικόλας) που  έβαλε τις βάσεις για τη συστηματική αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή.
Ο ερυθρός ξηρός οίνος Π.Ο.Π. Μεσενικόλα  (Mesenikola) παράγεται  από  σταφύλια των ποικιλίων ΜΑΥΡΟ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ 70% και CARIGNAN και SYRAH 30%. με την κλασική μέθοδο ερυθράς οινοποίησης, έχει έντονο ρουμπινί χρώμα,  σύνθετο άρωμα φρούτων του δάσους, στόμα πλούσιο σε σώμα με ισορροπημένη γεύση, μαλακές τανίνες και βελούδινη αρωματική επίγευση.


- «ΑΚΡΑΤΟΣ ΛΕΥΚΟΣ»:
Οίνος λευκός ξηρός Π.Γ.Ε. Καρδίτσα παράγεται από σταφύλια της  ποικιλίας  ΡΟΔΙΤΗΣ, έχει λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες άρωμα κίτρινων φρούτων και λουλουδιών πλούσιο στόμα με αρμονικά ισορροπημένη γεύση και μακριά επίγευση.
-«ΑΚΡΑΤΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ»:
Οίνος ερυθρός ξηρός Π.Γ.Ε. Καρδίτσα παράγεται από σταφύλια που        καλλιεργούνται σε επιλεγμένους αμπελώνες σε ημιορεινή περιοχή της Καρδίτσας της ποικιλίας SYRAH, έχει έντονο πορφυρό χρώμα σύνθετα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων ισορροπημένη γεύση, με πλούσιο σώμα, μαλακές τανίνες και έντονη επίγευση με μεγάλη διάρκεια.
-«ΘΑΜΑ».
Επίσης η ΕΑΣΚ παράγει ρετσίνα και αρετσίνωτο.

Τσίπουρο «Ο Ταυρωπός»
Επιπλέον, η Ένωση σε μια νέα μονάδα απόσταξης – παραγωγής και εμφιάλωσης παράγει τσίπουρο με την επωνυμία «Ο Ταυρωπός».
Η μονάδα αποσταγματοποιείου – ποτοποιείου είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Άρχισε τη λειτουργία της το 2009 παράγοντας τσίπουρο με γλυκάνισο 44% και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο 40%.
Το τσίπουρο της Ένωσης έχει κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά του νομού Καρδίτσας και σήμερα κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο της τοπικής αγοράς.
Που θα βρείτε τα προϊόντα της ΕΑΣΚ
Η εμπορική διάθεσή των προϊόντων γίνεται από αντιπροσώπους της ΕΑΣΚ, καθώς και από το Οινοποιείο (λιανική) που βρίσκεται στην οδό Ταυρωπού, τις εργάσιμες ημέρες.
Το κρασί, αλλά και το τσίπουρο είναι ιδανική πρόταση δώρου σε όσους γιορτάζουν τις ημέρες αυτές, αλλά και άριστη επιλογή για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής