Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

- Ανακοίνωση του Δήμου Παλαμά για την πληρωμή των υπαλλήλων πεντάμηνης απασχόλησης κοινωφελούς εργασίας

Σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους πεντάμηνης απασχόλησης, θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Από το δήμο Παλαμά έχουν αποσταλεί τα παρουσιολόγια των εργαζομένων πεντάμηνης απασχόλησης (πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ) καθώς και οι Βεβαιώσεις υλοποίησης φυσικού αντικειμένου, για να μπορέσουν να πληρωθούν την πρώτη δόση οι υπάλληλοι που απασχολούνται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Παρ’ όλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν παρέλθει δύο μήνες από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, η ΓΣΕΕ δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα να προκαλείται αναβρασμός μεταξύ των εργαζομένων του προγράμματος και αβεβαιότητα για την πληρωμή της εργασίας που προσφέρουν.

Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωνικής εργασίας, αφού από την μακροχρόνια ανεργία περνούν στη φάση της απλήρωτης εργασίας. Προβλήματα που γίνονται πιο δραματικά καθώς πλησιάζουν οι γιορτές. 
Συμμεριζόμαστε αυτή την άσχημη κατάσταση που περνούν οι εν λόγω εργαζόμενοι, κατανοούμε την αγωνία τους και την αβεβαιότητα που νιώθουν, αλλά θέλουμε να διευκρινίσουμε πως δεν ευθύνεται ο Δήμος για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους, πως οι συμβασιούχοι υπάλληλοι κοινωφελούς εργασίας που απασχολούνται στο δήμο μας, συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους στις υπηρεσίες του δήμου, προσφέροντας σημαντικό έργο. Υποσχόμαστε ότι θα προβούμε σε κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να πάρουν σύντομα την πρώτη δόση των χρημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής