Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

- Μάστιγα οι κλοπές σε αντλιοστάσια του δήμου μας

«Εορταστικές»… διαρρήξεις και ολοσχερείς σχεδόν καταστροφές αντλιοστασίων είχαμε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του δήμου Παλαμά.  Άγνωστοι δράστες, «χτυπάνε» αντλιοστάσια αφαιρώντας καλώδια και μετασχηματιστές. Συχνό φαινόμενο πλέον που συνεχίζεται εδώ και μήνες, όπως καταγγέλλουν οι πρόεδροι  των κοινοτήτων και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.
Το τελευταίο κρούσμα κλοπής παρουσιάστηκε στα Καλυβάκια, όπου άγνωστοι «χτύπησαν» το μεγάλο αντλιοστάσιο «Υ-30» στον Οργόζενο ποταμό, στην κτηματική περιοχή του χωριού, αφαιρώντας δεκάδες μέτρα χοντρό καλώδιο με σύρματα χαλκού, χωρίς φυσικά να αφήσουν στη θέση τους μετασχηματιστές αλλά και όσα άλλα μέρη της ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου αποτελούνται από χαλκό.
Από τον τρόπο που «χτύπησαν» οι δράστες στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο, φαίνεται ότι ήταν καλά οργανωμένοι και πάνω από δύο άτομα. Κατά τις εκτιμήσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας Καλυβακίων, κ. Παύλου Ζαγανά, η ζημιά που υπέστη το αντλιοστάσιο ανέρχεται σε..
πάνω από 15.000 ευρώ. Συνολικά, οι ζημιές που υπέστησαν τα αντλιοστάσια της περιοχής του δήμου Παλαμά κατά τον τελευταίο χρόνο, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Αυτό το φαινόμενο αποτελεί πλέον μάστιγα για την περιοχή μας…

Ελλιπής φύλαξη
Με αφορμή τις νέες κλοπές, για άλλη μια φορά έρχεται στην επιφάνεια το πρόβλημα της ελλιπούς φύλαξης της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Για άλλη μια φορά επανέρχεται το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και μηχανικών μέσων στο Α.Τ. Παλαμά, γεγονός που έχει τονίσει επανειλημμένα και ο δήμαρχος Παλαμά κ. Κων. Πατσιαλής. Οι μεγάλες προσπάθειες της μικρής πλέον αστυνομικής δύναμης του Α.Τ. Παλαμά, δεν φτάνουν για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κλοπών στην περιοχή. Το Α.Τ. Παλαμά με την ελλιπή επάνδρωσή του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο του. Αδυνατεί να αστυνομεύει μια τόσο μεγάλη περιοχή, χωρίς ικανό αριθμό αστυνομικών και οχημάτων.


Να θυμίσουμε ότι το αίτημα της ενίσχυσης της δύναμης του Α.Τ. Παλαμά, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας σωστής και αποτελεσματικής αστυνόμευσης στην περιοχή δράσης του, είχε μεταφέρει πρόσφατα ο κ. Πατσιαλής στον νέο αστυνομικό διευθυντή, κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες επί τη αναλήψει των καθηκόντων του κ. Νικ. Γιαννέλου.
Τέλος, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει τονιστεί επίσης από τη δημοτική Αρχή Παλαμά, ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να βρει τον κατάλληλο τρόπο εγκατάστασης που να καθιστά αδύνατη την κλοπή των καλωδίων και των μετασχηματιστών από τα παρόχθια αντλιοστάσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής