Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

- Δημοπράτηση κατασκευής γέφυρας Προδρόμου

Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας η «Κατασκευή Γέφυρας Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη», προϋπολογισμού 1,6 εκατ. (με ΦΠΑ). Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Δεκέμβριο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: 
«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή που συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα των μεταφορών. Η κατασκευή της γέφυρας αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και ήταν επιβεβλημένη, καθώς η παλαιά γέφυρα είχε καταστραφεί και δεν εξυπηρετούσε τους αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους και την οδική ασφάλεια. Με την ολοκλήρωση του έργου αποκαθίσταται η κυκλοφοριακή σύνδεση που διακόπηκε και δίνεται λύση στη χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν την Ε.Ο.»

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας της Επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Μακρυχωρίου στη θέση του ποταμού Καλέντζη, η οποία διακόπηκε μετά την καθαίρεση των δύο ακραίων φατνωμάτων της παλαιάς πέτρινης γέφυρας. Τα φατνώματα της παλαιάς γέφυρας καθαιρέθηκαν διότι κρίθηκε από τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής ότι πρέπει να αντικατασταθεί ώστε να μην αποτελεί παράγοντα ανάσχεσης της ροής. Με την κατασκευή της οδικής γέφυρας εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των οικισμών Προδρόμου, Μυρίνης και Μακρυχωρίου, οι οποίοι έχουν άμεση πρόσβαση προς την Καρδίτσα και τα αγροτεμάχια της περιοχής, ήτοι συνολικός πληθυσμός περίπου 5.000 κατοίκων.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά την κατασκευή οδογέφυρας τριών ανοιγμάτων στον ποταμό Καλέντζη στην Τοπική Κοινότητα Προδρόμου του Δήμου Καρδίτσας με συνολικό μήκος 81,15μ. (δύο ανοίγματα ακραία από 24,50μ. το καθένα και ένα μεσαίο άνοιγμα 32,15μ.). Το συνολικό πλάτος της γέφυρας είναι 10,00μ., ήτοι 7,50μ. το κατάστρωμα και εκατέρωθεν πεζοδρόμια πλάτους 1,25μ. έκαστο. Κατασκευάζονται επίσης οι προσβάσεις για τη σύνδεση της γέφυρας με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο και Φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής