Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

- Απο την Ιτέα ξεκίνησαν τα τρακτέρ...

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των αγροτών από την περιοχή της Καρδίτσας αλλά και από Φάρσαλα και Λάρισα στην κινητοποίηση που ξεκίνησε από χθες το πρωί με στόχο να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας.
Ενώ όμως πήγαιναν στον κόμβο της Νίκαιας έξω από την Λάρισα, οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενωτικών Ομοσπονδιών των Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, βρέθηκαν μπροστά στα... ΜΑΤ!
Ο σχεδιασμός, ήταν τα τρακτέρ να παραταχθούν εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού, στο συγκεκριμένο ύψος και το απόγευμα να γίνει σύσκεψη για να αποτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις τους.
Ωστόσο, η αστυνομία σταμάτησε τους αγρότες με τα περίπου 700 τρακτέρ που κατευθύνονταν στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Αθηνών, περίπου 200 μέτρα, πριν από τον κόμβο της Νίκαιας, που ήταν και ο αρχικός προορισμός των αγροτών επί της ΠΑΘΕ. και ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις.

AΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ
Tα πρώτα 500 περίπου τρακτέρ αναχώρησαν στις 11 προχθες το πρωί από τον κόμβο του Φύλλου για την Νίκαια όπου δημιούργησαν το μεγάλο μπλόκο για την έναρξη των κινητοποιήσεων πλέον στην εθνική οδό.
Ομάδες τρακτέρ από όλες τις κοινότητες της Καρδίτσας ενίσχυσαν σταδιακά αυτήν την μορφή αγώνα. Παράλληλα υπήρχαν συνεχείς επαφές σε όλα τα χωριά ώστε να συμμετάσχουν περισσότεροι αγρότες στην κινητοποίηση.
Ομάδες τρακτέρ κινούνταν όλη την μέρα προς τον κόμβο την Λάρισας αλλά το βασικό κομβόι ξεκίνησε από την Ιτέα στις 11 χθές το πρωί με επικεφαλής τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Παλαμά Κώστα Τζέλλα
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Βαγγέλης Μπούτας μιλώντας στα ΜΜΕ, δήλωσε ότι η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές και ότι τα προβλήματα των αγροτών θα εκφραστούν στα «μπλόκα».
Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι τελικά στον κόμβο της Νίκαιας θα συγκεντρωθούν περισσότερα των 1000 τρακτέρ. Στόχος τους όπως δήλωσε o κ.  Μπούτας είναι η κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. «Δεν μπορούμε πλέον να καλλιεργήσουμε. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» λέει ο κ. Μπούτας ο οποίος υπογραμμίζει πως η στάση που θα κρατήσουν οι αγρότες σε ότι αφορά το κλείσιμο των δρόμων θα είναι εξαρτηθεί από τη στάση της κυβέρνησης».


Μπούτας:
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό ''Βήμα'' ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Νομού Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε για τις κινητοποιήσεις των αγροτών:
«Η χώρα δεν κόβεται στα δύο. 
Ούτε στο παρελθόν, έγινε αυτό. 
Ακόμα και αν κλείσει ένας κόμβος - που εμείς δεν θα τον κλείσουμε - είναι μια παράκαμψη πέντε χιλιομέτρων»

Είπε ότι δεν έχουν ζητήσει ακόμα ραντεβού από τους αρχηγούς των κομμάτων και πρόσθεσε:
«Θα πάμε σήμερα στον κόμβο, θα συγκροτήσουμε επιτροπές και από κει και πέρα θα δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα άλλα συνδικάτα. Η πρότασή μου είναι να βγουν όλοι στο δρόμο. Οι αγρότες δεν χρειάζονται τίποτε άλλο. Και αν έχουμε μαζί μας συμμάχους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, άνεργους, πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να κλείσει κανένας δρόμος. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν πήραμε κανένα δάνειο. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δάνειο, κανένα χρέος».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...πώς και άργησαν φέτος;

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής