Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

- Σύσκεψη προέδρων τοπικών κοινοτήτων με θέμα τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για το 2013.

Σύσκεψη προέδρων τοπικών κοινοτήτων συγκάλεσε ο νέος πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΔΟΠΑΠΑΠ) κ. Χρήστος Βαϊόπουλος, με θέμα τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για το 2013.
Στη σύσκεψη, οι πρόεδροι των χωριών, παρουσίασαν στον κ. Βαϊόπουλο τις υπάρχουσες μέχρι τώρα οικονομικές υποχρεώσεις των τοπικών κοινοτήτων για παλιές εκδηλώσεις, ενώ ακολούθως του ανακοίνωσαν τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουν μέσα στο τρέχον έτος.
Εκδηλώσεις που εστιάζονται κυρίως σ’ αυτές που αφορούν τις γιορτές της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» με τις θεατρικές παραστάσεις, καθώς επίσης το Φεστιβάλ Ενιπέα που γίνεται στην Ιτέα και τα «Τιτάνεια» του Παλαμά.
Συγκεκριμένα, σχετικά με τις εκδηλώσεις της Αποκριάς έγινε μια πρώτη συζήτηση, με τον πρόεδρο κ. Βαϊόπουλο να δίνει μεγαλύτερο βάρος στο Καρναβάλι του Παλαμά (παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στο κέντρο της πόλης), το οποίο πρέπει όπως τόνισε να είναι ιδιαιτέρως φαντασμαγορικό, να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι καρναβαλιστές και να γίνει η σχετική ενημέρωση για να είναι αυξημένη η συμμετοχή του κόσμου. Για το λόγο αυτόν, τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Διοίκηση του ΔΟΠΑΠΑΠ για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις και θα αρχίσει η προετοιμασία.
Θα υπάρξει φροντίδα ώστε να συμμετέχουν μαθητές από όλα τα σχολεία του δήμου, οι σύλλογοι της περιοχής, καθώς και δημότες που θέλουν να συμμετέχουν στη χαρά της δημιουργίας και στο ξεφάντωμα του Καρναβαλιού.
Για την Καθαρά Δευτέρα, ετοιμάζονται οι γνωστές γιορτές που αφορούν τα «Κούλουμα» και θα γίνουν στον Παλαμά, στην Ιτέα, στην Αγία Τριάδα, στη Μεταμόρφωση και σε άλλες κοινότητες, όπου ο κόσμος θα απολαύσει την παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής