Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

- Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλαμά για τους αγρότες

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά είναι αλληλέγγυοι στους αγώνες των αγροτών και υποστηρίζουν τα αιτήματά τους.
Σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή ο αγροτικός κόσμος βάλλεται από καταιγισμό μέτρων και αποφάσεων, με την εφαρμογή των οποίων ο ήδη ξεκληρισμένος αγρότης θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη γη του.
Στη σημερινή εποχή της κρίσης, πιστεύουμε ότι ο πυλώνας Αγροτική Ανάπτυξη πρέπει να αποτελέσει τη μεγαλύτερη μηχανή τροφοδοσίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μας.
Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει η πολιτεία, με τόλμη και βαθιές τομές, να ενισχύσει τον αγροτικό τομέα προς κάθε κατεύθυνση, για μια γεωργία αναπτυξιακή που θα φέρει κέρδη τόσο στον αγρότη όσο και στην πατρίδα μας.
Αντί των καταιγιστικών επιδρομών στα εισοδήματα και στις παραγωγικές διαδικασίες, με δυσβάσταχτα μέτρα και βαριά φορολόγηση, θα πρέπει η πολιτεία να φροντίσει για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα.
Να πάρει γενναίες αποφάσεις για τη μείωση των τιμών των αγροτικών εφοδίων, να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλύτερα κεφάλαια για την αγροτική παραγωγή, να ελέγξει τους μεσάζοντες για να αποκτήσει ο αγρότης καλύτερες τιμές στα προϊόντα του και να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο που θα φέρει την ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Θεσσαλών αγροτών και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, γιατί είναι δίκαια και η ικανοποίησή τους απολύτως αναγκαία για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό τους, και ζητάμε από την πολιτεία:
1 - Να μεριμνήσει άμεσα για την αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών για τις καταστροφές από το πράσινο σκουλήκι για όλες τις χρονιές και να πληρωθούν και τη συνδεδεμένη ενίσχυση.
2 - Να υπάρχει αφορολόγητο πετρέλαιο και να μη μειωθεί η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
3 - Να παραμείνει στο 11% η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4 - Να μειωθεί η τιμή του αγροτικού ρεύματος κατά 30% - Η ΔΕΗ να αντικαταστήσει τους μετασχηματιστές που έχουν κλαπεί και να λάβει άμεσα μέτρα φύλαξής τους.
5 - Να χρηματοδοτηθούν οι αγρότες με άτοκα δάνεια από τις τράπεζες και να παγώσουν τα αγροτικά χρέη για όσο θα διαρκέσει η κρίση.
6 - Να υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή.
7 - Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ, και να συνδεθούν οι επιδοτήσεις με την παραγωγή. Να μην ισχύσουν οι περικοπές και περιορισμοί που προβλέπει το σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2014-2020.
8 - Να μην μειωθούν οι αγροτικές συντάξεις αλλά να αυξηθούν οι κατώτερες.
n  Να ολοκληρωθεί η εκτροπή του Αχελώου και να προχωρήσουν τα άλλα έργα αγροτικής υποδομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής