Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

- Κάρτα πετρελαίου για τους αγρότες

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθές με τους αγρότες με μέλη της κυβέρνησης ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να δημιουργήσει την κάρτα πετρελαίου για τους αγρότες όπου με αυτή την κάρτα θα προμηθεύονται πετρέλαιο με μειωμένο φόρο. Επίσης ο υπουργός εργασίας προανήγγειλε ότι εξετάζεται ότι η συνταξιοδότηση των αγροτών να θεμελιώνεται με 40 χρόνια εργασίας.

Συγκεκριμένα στο συνταξιοδοτικό κομμάτι, ο κ. Βρούτσης είπε ότι εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 40 έτη εργασίας.
Για το πετρέλαιο τους είπαμε τις προτάσεις μας. Εξετάζουμε την κάρτα πετρελαίου.
Θα υπάρξει επιτροπή που θα εξετάσει την καθιέρωσή της.
Θα δούμε εάν είναι εφικτό μέσα στο 2013.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Λιβιεράτος τους είπε ότι γίνεται προσπάθεια και ελπίζουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα.
Τους προσκάλεσε, μάλιστα, να πάνε στη ΔΕΗ και να κουβεντιάζουν το πρόβλημα που είναι αρκετά τεχνικό και αρκετά δύσκολο.
Βεβαίως, αν μας ζητηθεί θα ξανασυναντηθούμε.
Η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους αγρότες.
Αρκετά από τα ζητήματα, που είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, βαίνουν προς επίλυση. 
Από του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούν με βάση βιβλία, άρα αυτά θα αφαιρούνται από τα κόστη τους.
Για το φορολογικό δεν έχουμε μιλήσει καθόλου,είπε ο υπουργός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής