Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

- Κώστας Τζιφούλης: Ο γερόλυκος των γηπέδων διδάσκει ακόμη αθλητική αξιοπρέπεια

Ο Κώστας Τζιφούλης γεννήθηκε το 1959 στην Ιτέα Καρδίτσας.
Έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο το 1974 στην ομάδα του χωριού του, τον Ενιππέα.
Το 1977 πήγε στην Αναγέννηση Καρδίτσας και έπαιξε βασικός στην ομάδα, η οποία αγωνιζόταν τότε στη Β' Εθνική κατηγορία με προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ.
Την περίοδο 1983-84 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Καστοριάς.
Το 1984 επανήλθε στις τάξεις της Αναγέννησης όπου και πρόσφερε τις υπηρεσίες του έως και το 1994.
Όλα αυτά τα χρόνια ήταν μέσα στις καλές και άσχημες στιγμές στη νεότερη ιστορία της Αναγέννησης με αποκορύφωμα την περίοδο 1993-94, όπου η ομάδα διεκδικούσε την άνοδο στην Α' Εθνική κατηγορία.
Από το 1994 μέχρι και σήμερα στα 53 του χρόνια είναι ακόμη ενεργός ποδοσφαιριστής. Έχει αγωνιστεί σε διάφορες ομάδες του νομού Καρδίτσας και τα τελευταία 10 χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα του χωριού του, τον Ενιππέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στην ιστορία της Αναγέννησης με τις περισσότερες συμμετοχές.
Με 450 συμμετοχές αφήνει δεύτερο τον Λάκη Πέτσα ο οποίος έχει 383.
Επίσης χαρακτηριστικό του ήταν το "καθαρό" παίξιμο με το οποίο αντιμετώπιζε τους αντιπάλους μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα 35 ολόκληρα χρόνια να μην έχει δεχτεί κόκκινη κάρτα σε όλες τις κατηγορίες και ομάδες που έχει αγωνιστεί μέχρι και σήμερα.









1 σχόλιο:

ΜΙΛΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΤΗ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής