Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

- Μέτρηση οστεοπόρωσης απο τον Σύλλογο Γυναικών Ιτέας

Εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Ιτέας σας ενημερώνουμε οτι την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 και απο ώρα 8:30 το πρωϊ εως 14:00 μμ. στο Αγροτικό Ιατρείο της Ιτέας, θα γίνει δωρεάν μέτρηση οστεοπόρωσης σε όσες γυναίκες το επιθυμούν με ειδικό μηχάνημα μέτρησης, με τον ειδικό ερευνητή κ. Τσαγκαλία Ανδρέα

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Ιτέας

3 σχόλια:

Γ. Σπυρόπουλος είπε...

Με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία και τις κλινικές οδηγίες του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης η χρήση της μεθόδου υπερήχων πτέρνας έχει ένδειξη για την ανίχνευση,σε πληθυσμιακό επίπεδο,ατόμων υψηλού κινδύνου για οστεοπορωτικό κάταγμα. Η μέθοδος των υπερήχων πτέρνας δεν συνιστάται για την έναρξη θεραπείας έναντι της οστεοπορωσης όπως επίσης και για την παρακολούθηση ασθενών με οστεοπόρωση υπό αγωγή.
Συγχαρητήρια για την προσφορά σας στους πατριώτες μας

Παύλος Σαμαράς είπε...

Θα ήταν μεγάλη μας τιμή και χαρά γιατρέ να φιλοξενήσουμε κάποια στιγμή και την δική σας, πάντα ενδιαφέρουσα άποψη, πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν το χωριό μας και οχι μόνο.
Σ΄ευχαριστούμε πάντως και μόνο που μας παρακολουθείς...!!!

Γιάννης Σπυρόπουλος είπε...

Αγαπητέ Paul
Η άποψη μου για το έργο-προσφορά σας είναι γνωστή.
Επειδή το ειλικρινές ενδιαφέρον του Δ.Σ.του Συλλόγου Γυναικών Ιτέας, για την ενημέρωση και την πρόληψη των συγχωριανών μας, είναι πασιφανές, θα αναφερθώ λεπτομερέστερα στη μέτρηση της οστικής πυκνότητας.
Η μέθοδος των υπερήχων πτέρνας είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος για την εκτίμηση του κινδύνου οστεοπορωτικού κατάγματος σε πληθυσμιακό επίπεδο. Βάση των αποτελεσμάτων των υπερήχων ο ασθενής θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του για την ανάγκη πραγματοποίησης περαιτέρω εξετάσεων [π.χ.μέτρηση οστικης πυκνότητας DXA, βιοχημικές εξετάσεις κ.α.], βάση των οποίων μπορεί να εκτιμηθεί η ανάγκη φαρμακευτικής παρέμβασης.
Με τη μέθοδο των υπερήχων ο γιατρός δεν μπορεί να βρίσκεται σε θέση να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κλινική κατάσταση του ασθενούς καθώς και για τα επιπρόσθετα προβλήματα υγείας που μπορεί να επηρεάζουν την σκελετική του υγεία.
Επομένως κρίνεται ιδιαίτερα παρακινδυνευμένο να δίνεται στον ασθενή φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα αποτελέσματα που μας δίνει η μέθοδος των υπερήχων.
Η μέθοδος αυτή μπορεί κάλλιστα να ωφελήσει γυναίκες και άνδρες που δεν έχουν ξανακάνει μέτρηση οστικής πυκνότητας και θέλουν να έχουν μια πρώτη πληροφόρηση για την κατάσταση της σκελετικής τους υγείας. Ωστόσο, ο κάθε ασθενής θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του, ο οποίος γνωρίζει το ιστορικό του και την αναγκαιότητα η όχι για φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης.
Οι μετρήσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα την ενημέρωση και την πρόληψη των πολιτών και όχι την συνταγογράφηση.......
Αυτά με την ελπίδα να φανώ λιγάκι χρήσιμος στον τόπο μου.
Ξανά συγχαρητήρια για την προσφορά σας.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής