Τρίτη 2 Απριλίου 2013

- Μεταμόρφωση (Κουρτίκι) Καρδίτσας

Το χωριό Μεταμόρφωση (ή Κουρτίκι) βρίσκεται τοποθετημένο στο κέντρο της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας. Αποτελεί οικισμό του δήμου Παλαμά και είναι κτισμένο στο χαμηλότερο σημείο του Θεσσαλικού Κάμπου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του είναι Καραγκούνηδες και ασχολούνται με την γεωργία και κυρίως με την καλλιέργεια βαμβακιού, και λιγότερο με την κτηνοτροφία.
Χαρακτηριστική τοποθεσία του χωριού, είναι το ξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον προαύλιο χώρο του οποίου διοργανώνεται κάθε χρόνο πανήγυρις το διήμερο 5-6 Αυγούστου με χορευτικές εκδηλώσεις.

Η Εκκλησια του χωριού μας Κοίμησης της Θεοτόκου τα τελευταια χρόνια με πρωτοβουλία του Πατερ Γεωργιου Αλεξανδρη και την στήριξη του Προέδρου μας Αθανάσιο Κωστή, την βοηθεια των νέων του χωριού, διοργανώνεται 14,15 Αυγούστου Εσπερινός και λειτουργία ανήμερα, με τραπέζι.

Σελίδα Facebook
Αγαπητοί μας φίλοι χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ανταπόκριση σας στη σελίδα του χωριού μας. Είναι προσπάθεια όλων μας. 
Ομάδα εθελοντική φωτογράφησε σαν αρχή το χωριό μας, το εξωκλήσι μας, όπως επίσης τα παλαιά σπίτια. 
Θα ακολουθήσουν και άλλες φωτογραφήσεις, και οδοιπορικά, με αναφορές, απόψεις και σχόλια χωριανών μας. 
Είμαστε όλοι μαζί, θέλουμε να κάνουμε πράγματα, να δείξουμε και παραπέρα το χωριό μας, (το μικρό Παρίσι όπως το ονομάζαμε και παλαιότερα). 
Είναι τόπος ευλογημένος και ο λαός του περήφανος, ντόμπρος, αξιόλογος και με ιστορία. 
Όλοι εμείς που χειριζόμαστε το διαδίκτυο ας δείξουμε και στους μεγαλύτερους τη σελίδα μας να δουν να θυμηθούν πως αναπτύχθηκε τούτο το χωριό ,την ιστορία του, αστεία, ανέκδοτα, ήθη και έθιμα μήπως και μπορέσουμε να αναβιώσουμε κάποια από αυτά. 
Οι πρώτες επαφές ήταν πολύ θετικές από ανθρώπους του χωριού. 
Ευχόμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και τη συμμετοχή όλων, εθελοντικά και χωρίς αμοιβή.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής