Τρίτη 9 Απριλίου 2013

- Την Τρίτη του Πάσχα η αργία της Πρωτομαγιάς

Για τις 7 Μαΐου, δηλαδή την Τρίτη μετά το Πάσχα, μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Έτσι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και γενικά τις εργασίες, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.

Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργαστούν, την προσαύξηση του 75%, επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής