Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

- Μια μεγάλη επιτυχία για την συγχωριανή μας δικηγόρο Κατερίνα Νοτοπούλου

Μια μεγάλη επιτυχία για την συγχωριανή μας δικηγόρο Κατερίνα Νοτοπούλου σε δίκη υπέρ των εργαζομένων του Metropolis.

Ευτυχώς που υπάρχουν δικαστές σ αυτό τον τόπο και έχουν απλώσει ασπίδα προστασίας στους εργαζόμενους :
Απόφαση υπέρ των εργαζομένων των Metropolis έλαβε το Πρωτοδικείο ανοίγοντας τον δρόμο για κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του Ανδρέα Κουρή.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, με την απόφαση 1149/2013 που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το Πρωτοδικείο Αθηνών κρίνει ότι η συμπεριφορά του Ανδρέα Κουρή «είναι αντίθετη προς τα χρηστά ήθη», καθώς «περιέπαιζε τους εργαζόμενους», ενώ «ο ίδιος απολαμβάνει κέρδη από διαφημίσεις και διοργανώσεις πολυδάπανων εκδηλώσεων μέσω της Mad TV A.E. της οποίας τυγχάνει διευθύνων σύμβουλος» και «εισέρρεαν στα ταμεία του μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία καρπωνόταν και από τα οποία ουδέν διατέθηκε έστω σε ένδειξη καλής πίστης προς τους εργαζόμενους».
«Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η μη πληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών (…) και η με οποιονδήποτε τρόπο με δόλο ματαίωση της δικαστικής τους επιδίωξης αποτελεί καταφανώς συμπεριφορά αντίθετη προς τα χρηστά ήθη και την αντίληψη του μέσου κοινωνικού ανθρώπου», έκρινε το δικαστήριο.
«Στην προκειμένη περίπτωση κάμπτεται η αρχή της μη ευθύνης των διοικούντων ανώνυμη εταιρεία», καταλήγει, αναγνωρίζοντας προσωπική ευθύνη στον Ανδρέα Κουρή.

Η συνήγορος των εργαζομένων Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε:
«Οι εργαζόμενοι, έχοντας μια προσωρινά εκτελεστή απόφαση απευθείας κατά του κ. Κουρή, μπορούν άμεσα να προβούν σε κατάσχεση προσωπικών περιουσιακών του στοιχείων (π.χ. μετοχές του σε άλλες εταιρείες, προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα κτλ) ώστε να ικανοποιήσουν τις επιδικασθείσες εργατικές απαιτήσεις τους» δήλωσε στην «Εφ.Συν.» η συνήγορος των εργαζομένων,
«Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος της άμεσης ατομικής ευθύνης του επιχειρηματία που κρύβεται πίσω από μία (ή και περισσότερες) Α.Ε. ή ΕΠΕ, με τη δική του προσωπική περιουσία. Οι εργαζόμενοι σε κεφαλαιουχικές εταιρείες οι οποίες στερούνται περιουσίας θα μπορούν πλέον να στρέφονται απευθείας κατά της περιουσίας του επιχειρηματία που τις διοικεί» σχολιάζει.



 

2 σχόλια:

Κατερίνα Νοτοπούλου είπε...

Σε ευχαριστώ Παύλο μου. Καλημέρα!!!

Παύλος Σαμαράς είπε...

Συγχαρητήρια Κατερίνα μου είμαστε περήφανοι για σένα και για ότι έχεις καταφέρει με τόσο κόπο και δουλειά. Εύχομαι να έχεις πάντα και στο μέλλον μεγάλες επιτυχίες...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής