Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

- Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά...

Υπέροχη είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας, αφού, εκτός από την ανεργία που είναι στο 27%, υπάρχουν και 700 χιλιάδες εργαζόμενοι που παίρνουν κάτω από 586 ευρώ τον μήνα που είναι ο κατώτατος μισθός, με αποτέλεσμα στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός να μην είναι κατώτατος.

Ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έχει μισθό κάτω από τον βασικό, ενώ οι άλλοι δυο στους τρεις παίρνουν μισθό πάνω από τον βασικό και δεν ξέρουν πού να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Κάτω από τον κατώτατο μισθό παίρνουν 300 χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται μερικώς και έχουν πολλές ελεύθερες ώρες, για να ξοδέψουν τα 400 ευρώ που παίρνουν.

Λιγότερα από 586 ευρώ παίρνουν και οι εκ περιτροπής απασχολούμενοι που είναι περίπου 70 χιλιάδες και δουλεύουν λιγότερες από πέντε ημέρες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχουν ένα ολόκληρο τριήμερο στη διάθεσή τους για να κάνουν ό,τι θέλουν. Νηστικοί.

Και οι νέοι κάτω των 25 ετών παίρνουν λιγότερα από 586 ευρώ αλλά είναι ακόμα νέοι είναι και έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους για να βγάλουν ακόμα λιγότερα.

Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που παίρνουν λιγότερα από 586 ευρώ τον μήνα αλλά, αν κρίνω από τις μη αντιδράσεις και τις δημοσκοπήσεις, οι Έλληνες δεν νοιάζονται για το χρήμα και τα υλικά αγαθά, οπότε μάλλον θα το έχουν ρίξει στις πνευματικές αναζητήσεις.

Χιλιάδες Έλληνες έχουν ήδη αποχωρήσει από το ευρώ - αλλά και από τα υπόλοιπα νομίσματα -, αλλά είναι πολύ θετικό και πατριωτικό πως επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, αν και αυτοί δεν έχουν μία.

πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής